Recept av Tareq Taylor1 förpackning smördeg, kyld på rulle (à ca 250 g)1 ägg, uppvispatFyllning:150 g Västerbottensost, riven50 g smör, rumsvarmt2 äggulor250 g grön sparris1 msk pinjenötter7 skivor bresaola1 gemsallad
Gör så här1. Värm ugnen till 210 grader, varmluft.2. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna med ägg. Nagga resterande smördeg med en gaffel.3. Blanda ost, smör och äggulor i en skål. Bred ut det på degen (lämna den penslade kanten fri). Lägg sparrisen hel ovanpå.4. Grädda tarten i ugnen i ca 10 minuter.5. Ta ut plåten, strö över pinjenötterna och grädda i 5 minuter till.6. Ta ut, lägg på salladsblad och bresaola och servera direkt tillsammans med brödsalladen.
Smördegstarte med grön sparris
Ingredienser (4 portioner)
Recept av Tareq Taylor
1 förpackning smördeg, kyld på rulle (à ca 250 g)
1 ägg, uppvispat
Fyllning:
150 g Västerbottensost, riven
50 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
250 g grön sparris
1 msk pinjenötter
7 skivor bresaola
1 gemsallad
Gör så här
1. Värm ugnen till 210 grader, varmluft.
2. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kanterna med ägg. Nagga resterande smördeg med en gaffel.
3. Blanda ost, smör och äggulor i en skål. Bred ut det på degen (lämna den penslade kanten fri). Lägg sparrisen hel ovanpå.
4. Grädda tarten i ugnen i ca 10 minuter.
5. Ta ut plåten, strö över pinjenötterna och grädda i 5 minuter till.
6. Ta ut, lägg på salladsblad och bresaola och servera direkt tillsammans med brödsalladen.