/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurriTill 4 personer KROSSAD POTATIS500 g färskpotatis200 g smör2 dl gräddfil2 st salladslökSalt SvartpepparFLANKSTEKSMARINAD 600 g flankstek2 st vitlöksklyftor1 dl japansk soja1 dl olja2 msk rödvin eller 1 msk rödvinsvinäger1 tsk honung2 msk paprikapulver2 knippen sparris1 påse mixsalladFlingsalt att toppa medCHIMICHURRI1 st schalottenlök1 st röd chili1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger1 dl persilja1 dl koriander1 dl ramslök1 citron, pressad2 dl rapsolja1 tsk salt1 tsk svartpepparSOMMARSALLAD2 st burrata3 st persikor75 g ruccola2 msk balsamvinägerSaltSvartpeppar
Gör så härFlankstek2. Innan du grillar köttet, torka av det på hushållspapper. Rubba köttet med salt, peppar och 1 msk paprikapulver. Grilla på direkt värme i 4 minuter per sida. Lägg upp på en salladsbädd med nystekt sparris. 5. Bryn smöret och häll över potatisen. Toppa med salladslök, gräddfil, salt och svartpeppar.

Grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurri

Ge din grillning en smakrik twist med detta somriga recept på grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurri. Den saftiga och smakfulla flanksteken blir ett perfekt komplement av den krispiga krossade potatisen och den fräscha smaken av ramslökschimichurri. Lär dig konsten att grilla flanksteken till perfektion och servera den tillsammans med de härliga tillbehören för en måltid som kommer att imponera på dina gäster. Utforska den fantastiska kombinationen av smaker och njut av en enastående grillupplevelse med detta recept.
Grillad flankstek med krossad potatis och ramslökschimichurri
Ingredienser
Till 4 personer

KROSSAD POTATIS
500 g färskpotatis
200 g smör
2 dl gräddfil
2 st salladslök
Salt
Svartpeppar

FLANKSTEKSMARINAD
600 g flankstek
2 st vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 dl olja
2 msk rödvin eller 1 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk paprikapulver
2 knippen sparris
1 påse mixsallad
Flingsalt att toppa med

CHIMICHURRI
1 st schalottenlök
1 st röd chili
1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl ramslök
1 citron, pressad
2 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

SOMMARSALLAD
2 st burrata
3 st persikor
75 g ruccola
2 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Flankstek
1. Blanda vitlök, soja, olja, rödvin, honung och 1 msk paprikapulver med salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och låt stå över natten.
2. Innan du grillar köttet, torka av det på hushållspapper. Rubba köttet med salt, peppar och 1 msk paprikapulver. Grilla på direkt värme i 4 minuter per sida. Lägg upp på en salladsbädd med nystekt sparris.

Chimichurri
3. Mixa alla ingredienser ordentligt i en matberedare. Smaka av och tillsätt salt eller peppar efter smak.

Krossad potatis
4. Koka potatisen. Lägg upp i en form och krossa med en gaffel.
5. Bryn smöret och häll över potatisen. Toppa med salladslök, gräddfil, salt och svartpeppar.

Sommarsallad
6. Hacka persikorna och lägg upp på en salladsbädd av ruccola och burrata. Ringla över balsamvinäger och krydda med salt och svartpeppar.

Lämna recension