/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Krämig höstrisotto130 g skogschampinjoner 100 g gul lök100 g kantareller120 g risottoris50 ml rött vin700 ml buljong30 g smör50 g parmesanPersilja
Gör så här1. Hacka skogschampinjoner och lök i små bitar. Lägg skogschampinjonerna och löken i en varm stekpanna tillsammans med lite smör och låt det steka till sig. Hacka sedan kantarellerna i lite större bitar och lägg dem i stekpannan. Stek allt på medelvärme i ca åtta minuter.2. När allt har fått lite färg, häll i riset och låt det steka med en stund. Tillsätt sedan 50g rött vin och låt det reducera.3. Koka upp buljong i en kastrull på sidan. Ta fram en soppslev och ös ned buljongen i stekpannan, en slev i taget. Låt det sakta reducera och tillsätt mer vid behov. Följ instruktionerna på risottopaketet, titta noggrant så att det inte är för mycket buljong i pannan och se till att det är krämigt. Smaka av allt eftersom, tills riset är tillagat.4. När riset är färdigt, stäng av spisen och tillsätt smör, persilja och parmesan.5. Servera snabbt!

Krämig höstrisotto

Ingredienser
130 g skogschampinjoner
100 g gul lök
100 g kantareller
120 g risottoris
50 ml rött vin
700 ml buljong
30 g smör
50 g parmesan
Persilja

Gör så här

1. Hacka skogschampinjoner och lök i små bitar. Lägg skogschampinjonerna och löken i en varm stekpanna tillsammans med lite smör och låt det steka till sig. Hacka sedan kantarellerna i lite större bitar och lägg dem i stekpannan. Stek allt på medelvärme i ca åtta minuter.
2. När allt har fått lite färg, häll i riset och låt det steka med en stund. Tillsätt sedan 50g rött vin och låt det reducera.
3. Koka upp buljong i en kastrull på sidan. Ta fram en soppslev och ös ned buljongen i stekpannan, en slev i taget. Låt det sakta reducera och tillsätt mer vid behov. Följ instruktionerna på risottopaketet, titta noggrant så att det inte är för mycket buljong i pannan och se till att det är krämigt. Smaka av allt eftersom, tills riset är tillagat.
4. När riset är färdigt, stäng av spisen och tillsätt smör, persilja och parmesan.
5. Servera snabbt!

Lämna recension