/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tacos Al PastorTill 6 personer1-1 1/2 kg fläskkarré, gärna fet1 pkt à 140 g bacon1 ananasSalt ADOBO2 torkade guajillochilis eller chipotles2 torkade anchochilis2 dl utspädd ananasjuice2 msk ättiksprit 12% 50 g achiotepasta1 kycklingbuljongtärning1 hel vitlök1 tsk spiskummin3 cm ceylonkanel eller vanlig kanelstång1 msk saltTILL SERVERINGValfria tortillasSalsa verdeKoriander- och silverlökshack Limeklyftor
Gör så här1. Börja med att göra adobon. Rosta de torkade chilisarna i en torr medelvarm stekpanna tills de puffar upp och köket luktar gott. Ta bort kärnorna och stjälken och lägg chilin att svälla i ananasjuice och ättika 15 minuter.2. Tillsätt resten av adoboingredienserna och mixa till en slät pasta. (Achiote hittar du i sydamerikanska affärer eller på nätet, om du undrar).3. Skär fläskkarrén så tunt du bara kan och mot köttfibrerna. Banka gärna ut med en stekpanna eller liknande så att de blir riktigt tunna. Tänk schnitzel. Doppa köttet i adobon och varva med baconet i en ugnssäker fyrkantig form. Plasta in. Låt marinera i kylskåp minst 3 timmar eller gärna över natten.4. Sätt ugnen på 120 grader. Ugnsrosta köttet mitt i ugnen ungefär 3 timmar. Låt svalna och stoppa hela klabbet i kylen ett par timmar, gärna över dagen. Detta är för att fettet ska stelna och bli lättare att skiva tunt. Fram till hit är det perfekt att ha förberett inför en middag.5. När det börjar dra ihop sig till middag skalar och skär du ananasen i fyra bitar, tar bort stocken och ugnsgrillar bitarna på 200 grader 20 minuter.6. Ta ut köttet ur kylskåpet och vänd upp på en skärbräda som en tegelstensformad bit stelnat kött. Skiva så tunt som möjligt, tänk att det är en liten kebab, och stek sen bitarna knapriga i en stekpanna på hög värme, använd fettet också.7. Smaka av med salt. Servera i en tortilla med tunt skivad ananas, salsa och koriander- och silverlökshack.

Tacos Al Pastor

Tacos Al Pastor
Ingredienser
Till 6 personer

1-1 1/2 kg fläskkarré, gärna fet
1 pkt à 140 g bacon
1 ananas
Salt

ADOBO
2 torkade guajillochilis eller chipotles
2 torkade anchochilis
2 dl utspädd ananasjuice
2 msk ättiksprit 12%
50 g achiotepasta
1 kycklingbuljongtärning
1 hel vitlök
1 tsk spiskummin
3 cm ceylonkanel eller vanlig kanelstång
1 msk salt

TILL SERVERING
Valfria tortillas
Salsa verde
Koriander- och silverlökshack
Limeklyftor

Gör så här

1. Börja med att göra adobon. Rosta de torkade chilisarna i en torr medelvarm stekpanna tills de puffar upp och köket luktar gott. Ta bort kärnorna och stjälken och lägg chilin att svälla i ananasjuice och ättika 15 minuter.
2. Tillsätt resten av adoboingredienserna och mixa till en slät pasta. (Achiote hittar du i sydamerikanska affärer eller på nätet, om du undrar).
3. Skär fläskkarrén så tunt du bara kan och mot köttfibrerna. Banka gärna ut med en stekpanna eller liknande så att de blir riktigt tunna. Tänk schnitzel. Doppa köttet i adobon och varva med baconet i en ugnssäker fyrkantig form. Plasta in. Låt marinera i kylskåp minst 3 timmar eller gärna över natten.
4. Sätt ugnen på 120 grader. Ugnsrosta köttet mitt i ugnen ungefär 3 timmar. Låt svalna och stoppa hela klabbet i kylen ett par timmar, gärna över dagen. Detta är för att fettet ska stelna och bli lättare att skiva tunt. Fram till hit är det perfekt att ha förberett inför en middag.
5. När det börjar dra ihop sig till middag skalar och skär du ananasen i fyra bitar, tar bort stocken och ugnsgrillar bitarna på 200 grader 20 minuter.
6. Ta ut köttet ur kylskåpet och vänd upp på en skärbräda som en tegelstensformad bit stelnat kött. Skiva så tunt som möjligt, tänk att det är en liten kebab, och stek sen bitarna knapriga i en stekpanna på hög värme, använd fettet också.
7. Smaka av med salt. Servera i en tortilla med tunt skivad ananas, salsa och koriander- och silverlökshack.

Lämna recension