/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Dorre

Familjeföretaget Dorre tar fram designprodukter för alla. I sortimentet hittar du bestickset, knivset, diskställ, drinktillbehör och mycket mer. Produkterna är tillverkade av gedigna material, i en tilltalande design.
Dorre
Dorre
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
345 produkter
40 av 345 produkter
Dorre har visionen om att designprodukter ska kunna köpas till ett bra pris. Företaget vill möta marknadens efterfrågan och snabbt kunna erbjuda de trender som florerar i designvärlden. Detta kan Dorre lyckas med tack vare att de har korta beslutsvägar, vilket gör att de på kort tid kan ta fram trendiga produkter.

Kök, Bar och Living

De tre områden som främst stått i fokus de senaste fem åren är Kök, Bar och Living. Kategorierna Kök och Bar har funnits med sedan lång tid tillbaka. Living står för den lite mer trendkänsliga kategorin som erbjuder produkter till hemmet.

Kök

I kategorin Kök kan du hitta allt du behöver till glöggbjudningen, så som en glöggkolv, glöggkaraff, glögglas och glöggskedar som tillsammans bildar ett perfekt glöggset.
Även bestick finns i denna kategori. Dorre erbjuder bestick i varierande design för att locka en bred målgrupp. Besticken finns att köpa både styckvis och i bestick-set.
Hos Dorre hittar du allt du behöver för att kunna duka upp till en inbjudande fika. Hitta den perfekta kaffepannan, mjölkkannan och kakfatet.
Söker du något till ost- och vinkvällen har Dorre även det. Dorre har ett flertal ostbrickor och ostkniv-set. Perfekt för dig som tycker om att duka upp med en ostbricka och ett glas vin efter middagen.
Du kan dessutom hitta bland annat mortel, kastrull, knivblock, vitlökspress och ett kniv-set i denna kategori.

Bar

I Dorres kategori Bar kan finns i sortimentet champagnekylare, vinkylare, vinkaraff, vinöppnare och champagnesabel.
I denna kategori finns allt för att du ska kunna skapa den perfekta drink-upplevelsen hemma. Ingenting behöver lämnas åt slumpen med ett fullrustat bar-set hemma. Bjud hem vänner och imponera med en snygg och välgjord drink med hjälp av muddlare, iskross, mätglas och eleganta drinkpinnar är det inte svårt att ta fram en proffsig drink.

Living

I kategorin Living kan du hitta ljuslyktor i bland annat silver eller mässing, ljusstakar, serveringsvagnar, fruktskålar, fruktkorgar och hyllor.

Hållbarhet och miljö

Att Dorre vill ta fram prisvärd design på ett snabbt sätt innebär inte att de vill kompromissa med vare sig arbetarnas arbetsvillkor eller sitt miljöansvar.
Idag är produktionen flyttad utomlands och en genomarbetat rutin har tagits fram för att kunna kontrollera att arbetsförhållandena går i linje med mänskliga rättigheter. Vid varje nytt samarbete görs en bakgrundskontroll av leverantören och fabriken innan beslut om samarbete tas. Därefter görs kontinuerliga uppföljningar som är både anmälda och oanmälda.
Miljöaspekten finns alltid med i allt från förpackningar till transporter till hur restavfall på bästa sätt ska kunna återvinnas.

Historia

Dorre Home AB är familjeföretaget som nu tagits över av en tredje generation. Företaget grundades 1963 i Borlänge av Ove och Inga-Lisa Johansson. Allting började i Ove och Inga-Lisas källarvåning där de för hand tillverkade produkter av smide, koppar, trä och keramik. Produkterna de tillverkade sålde de sedan vidare till stora varuhus så som PUB och NK i Stockholm. Tio år efter att allt startade flyttade företaget från källarvåningen till de lokaler som fortfarande används, om än med fyra etappers utbyggnationer, ett resultat av företagets ständiga expansion.