/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Muurikka

Få saker toppar att få avnjuta sin måltid ute i det fria. Med Muurikka stekhäll kan du laga allt från pannkakor till hamburgare och grillat – bara fantasin sätter stopp. Muurikka stekhäll är perfekt för uteplatsen, sommarstugan eller utflykten. 
Muurikka
Muurikka
På lager
Varemerke

    A

  • D

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
5 produkter
5 av 5 produkter

Muurikka grillar och stekhällar

Muurikkas utbud håller en hög kvalitet och deras produkter är mycket populära för alla typer av utekök. Deras stekhällar är mest populära och välkända men de tar även fram rökar, grillar, stekpannor och överdrag till sina produkter. Även om du ska skaffa ett utekök eller bara behöver en ny stekpanna så kan vi garantera att du hittar din nästa produkt i Muurikkas utbud.

Ta hand om din Muurikka stekhäll

Muurikka tillverkar produkter av mycket hög kvalitet och för att hålla år efter år behöver de lite kärlek. De har ett brett utbud av produkter för uteköket och camping men mest kända är de ändå för stekhällen, som Muurikka nästan blivit synonymt med. 

Hur används en stekhäll?

Det är lätt att ta hand om sin Muurikka, särskilt om man tar hand om den väl redan från början. Vi rekommenderar att man börjar med att göra rent stekhällen redan innan första användning. Varmt vatten, milt rengöringsmedel och en diskborste tar bort eventuellt fabriksapplicerat rostskydd och annat som kan ha hamnat på ytan under transport. 
Därefter ska stekhällen brännas in. Det gör du enklast genom att hetta upp den över eld eller gas. När pannan börjar mörkna lite i färgen applicerar du neutralt, osaltat matfett på den och låter det bränna in ordentligt. Det går även att göra detta hemma om din ugn är tillräckligt stor, men en del är så stora som en meter i diameter. Tänk också på att det osar att bränna in en panna. När pannan fettet bränt in låter du stekhällen svalna och torkar av den med hushållspapper. Den är nu klar att använda – smaklig måltid!

Hur rengör man en stekhäll?

Rengör hällen mellan varje användning. Antingen genom att hälla rent vatten i pannan över värmekälla och låta det koka upp eller genom att diska den med varmt vatten. Undvik helst diskmedel och andra rengöringsmedel. Om något bränt fast riktigt ordentligt eller rost har bildats på stekytan går det för det mesta att ta lite stålull och varmt vatten, detta kan dock skada den skyddande fettytan och det är troligen klokt att bränna in den igen efter kraftig rengöring. 

Förvaring av stekhäll

Förvara din stekhäll från Muurikka torrt. Som alla järnbaserade produkter utan ytbeläggning är den känslig för rost. Det är förvisso inte hela världen om det skulle hända men det kräver ofta stålull och en ny inbränning för att fräscha upp den igen.

Muurikkas historia

Muurikka startades lite av en tillfällighet i Finland. En man vid namn Mikko Kahelin blev nämligen sugen på pannkakor, eller plättar om man ska använda det finlandssvenska ordet. Mikko hade en kompis vid namn Reijo Sistonen som jobbade med tillverkning av cisterner och han tyckte att Reijo kunde skära till en av Mikkos gamla grytor för att få till en panna. Det han tog fram var det vi nu kallar stekhäll. Till en början fanns dessa stekhällar bara inom deras familjer och användes flitigt på utflykter. Efter ett tag spred sig ryktet om deras stekhällar och snart började försäljningen sakta men säkert öka och idag behöver man knappast övertyga någon om deras briljans.