/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Filippa K

Filippa K är ett av Sveriges största modehus och är känt världen över för sin minimalistiska, skandinaviska design. Sedan starten 2003 har Filippa K namn- och formgivit flera serier muggar, skålar och tallrikar i det omåttligt populära samarbetet med Rörstrand. I sortimentet för kaffe- och espressomuggar hittar du flera olika stilrena mönster och med jämna mellanrum introduceras spännande säsongsnyheter. Tillsammans bildar muggarna en multifunktionell serie som är lika festlig som vardagligt praktisk.
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
1 produkter
1 av 1 produkter

Porslin möter textil

I det uppskattade samarbetet mellan Filippa K och Rörstrand har porslinet fått en textil känsla med färger och mönster som skulle passa precis lika bra på Filippa K:s klädkollektioner. Det som förenar de två varumärkena är Intresset för stilren och tidlös formgivning och ambitionen att skapa hållbara produkter. Det som ledde fram till samarbetet och den första Filippa K-koppen var en nyfikenhet på hur känslan av textil kunde överföras på porslin. Kunde porslin fungera som modeaccessoar? En ny designklassiker var född.

Stilrent och enkelt när Filippa K och Rörstrand möts

Kaffemuggarna har alla en unik och individuell karaktär, men alla lika stilrena och i enkla färger. Du kan med fördel mixa och matcha mönster precis som du vill och låta dagens humör styra vilken mugg du väljer till morgonkaffet. Blir det kanske en espresso idag? Vi har porslin med följande älskade mönster från samarbetet mellan Filippa K och Rörstrand:
  • Deco
  • Lace
  • Ink stripe
  • Net

Material, egenskaper och skötsel

Rörstrand är att lita på när det gäller porslin och detta samarbete är inget undantag! Kopparna rymmer 31 cl och passar alla varma drycker som choklad, te och kaffe. De är gjorda i fältspatsporslin som tål både diskmaskin och mikrovågsugn.

Fältspatsporslin

Precis som de flesta av Rörstrands andra kollektioner, är även Filippa K-kollektionen tillverkad i fältspatsporslin. Det är en klassisk porslinstyp som framställdes i Europa redan på 1700-talet, men föregångaren är mycket äldre än så. Fältspatsporslin är nämligen en kopia av det kinesiska porslin som framställdes så tidigt som 900-tal. Porslinet är ett extremt tåligt material och får sina egenskaper av glasyren som som läggs innan bränningen. När porslinet sedan hettas upp till runt 1400 grader smälter det och förvandlas till en blank beläggning som skyddar mot smuts och slitage. Därför kan du njuta av dina kaffekoppar från Filippa K under många långa härliga frukostar. Eller varför inte uppkrupen i soffan med en värmande kopp te?

Om Filippa K

Idén om en hållbar garderob med enkelhet och funktionalitet som ledord startade vid Filippa Knutssons köksbord under tidigt nittiotal. År 1993 grundades Filippa K efter att Knutsson identifierat ett behov av nyckelplagg som fungerar i vardagen. Filippa K har sedan dess växt ur köksbordet då varumärket idag är älskat runt om i världen, men hjärtat finns kvar i den skandinaviska minimalismen.

Om Rörstrand

Rörstrand har en minst sagt gedigen historia som börjar redan 1726 på Rörstrands slott i Stockholm. Sedan dess har mycket hänt, och idag är Rörstrand en av våra mest folkkära och uppskattade porslinstillverkare med en bred repertoar som innefattar det mesta du kan tänka dig i porslinsväg från kaffemuggar, tallrikar och skålar till assietter och kannor.