/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Caroline Slotte

Caroline Slotte

Caroline Slotte
ostindia floris rörstrand
Caroline Slotte, född 1975 i Helsingfors, Finland är både utbildad keramiker och professor i keramisk konst vid KHiO – Oslo National Academy of the Arts, Norge. Hon har en MA i keramik från Bergen Academy of Art and Design, Norge, utöver sina utbildningar i Danmark och Finland.
Från 2007 till 2011 var hon forskare i det norska programmet för konstnärlig forskning. Anslutet till Bergen Academy of Art and Design, Institutionen för specialiserad konst, var hon också medlem i det tvärvetenskapliga forskningsprojektet Creating Art Value, finansierat av Norges forskningsråd.
Ett av hennes designprojekt har varit att tillsammans med Anna Lerinder omarbeta Rörstrands 80 år gamla klassiker Ostindia. Ostindia Floris gjordes genom att mycket smakfullt täcka in och kamouflera det ursprungliga mönstret och få det inbäddat som en snygg detalj.
Caroline Slottes verk har ställts ut internationellt och förvärvats av bland annat Museum of Arts and Design i New York, Victoria & Albert Museum i London, Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museum i Göteborg, Design Museum i Helsingfors och Museum för dekorativ konst i Oslo.
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
15 produkter
15 av 15 produkter