/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Louise Campbell

Louise Campbell

Louise Campbell
Louise Campbell föddes i Köpenhamn 1970. Som dotter till en dansk far och en engelsk mor har hon både vuxit upp och utbildat sig i båda länderna. Efter sin examen på London College of Furniture 1992 återvände hon till Danmark och fortsatte sina studier i industriell design vid Danmarks designskola där hon tog examen 1995.
1996 öppnade hon sin egen ateljé och har genom åren ingått ett flertal lyckade samarbeten med bl.a. Louis Poulsen, Zanotta, HAY, Royal Copenhagen, Holmegaard, Stelton, Muuto, Georg Jensen, Baccarat och det danska kulturministeriet och IMM Cologne, där Louise var hedersgäst i januari 2014 och därmed blev designern bakom det årliga huset Das Haus.
Louise Campbell har även suttit i styrelsen för flera designorganisationer, varit rådgivare för både Danmarks designskola och Kungliga danska konsthögskolan. Hon gjorde en treårsperiod som ordförande för kommittén för design och hantverk vid danska konststiftelsen från 2008-2010. Louise har varit engagerad i ett antal utställningar, där syftet har varit att presentera det moderna hantverket och har även varit drivande i flera initiativ som syftar till att förbättra designmiljön i Danmark.
Finns i lager
Varumärke

    B

  • C

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
18 produkter
18 av 18 produkter