/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

5 stilfulla tips till nyårsdukningen

5 stilfulla tips till nyårsdukningen
5 stilfulla tips till nyårsdukningen
Planerar du att bjuda över några vänner på nyårsafton? Vi tycker att det är något magiskt med att samla nära och kära, planera mat och dekorationer in i minsta detalj. Gör slutet av 2019 och början av 2020 till en härlig och minnesvärd kväll med en vacker dukning. Kanske sitter du redan nu och funderar på vilket porslin du ska använda, vilka färgkombinationer dukningen ska vara i och vad för glas ni ska skåla in det nya året med? Här bjuder vi tillsammans med stylisten och fotografen Åsa Myrberg (läs blogg här) på fem gör det själv-tips för en lyckad och oförglömlig nyårsmiddag!
Tips 1: Ta in naturen!
Bind ihop kvistar eller granris till en girlang dekorerad med ljusslingor. Placera den i mitten av dukningen för att få en levande och mysig känsla. Gör din girlang redan till juldukningen och låt den ligga framme till nyårsfirandet - det är ekonomiskt plus att du får njuta av den längre.  Nu till nyår är det även trevligt att dekorera girlangen med t.ex. hyacinter, kanelstänger eller varför inte torkat apelsinskal? Det är både vackert och ger en underbar doft av julen.
5 tips till nyårsdukningen - Inredning & dukning
Tips 2: Levande ljus!
Finns det något mysigare än levande ljus? Vi tycker inte att det går att tända för många ljus, speciellt inte nu under årets mörkaste månader. Placera gärna vackra ljusstakar i mitten av bordet för att få till den där mjuka känslan – vackert till en nyårsdukning i sin enkelhet.
Tips 3: Skapa din egen girlang!
Använd pepparkaksformar som mallar och klipp ut små stjärnor. Dessa kan du enkelt sy fast, exempelvis med symaskin eller för hand, till en girlang att hänga i taket över bordet. Fäst gärna några kvistar grönt på girlangen för lite färg och känsla. Skapa en personlig look genom att använda dig av dina egna detaljer, inte bara på bordet utan i resten av hemmet också.
Tips 4: Lyft detaljerna!
Är du en av alla som söker tips på hur man får till den perfekta servettvikningen? Bind lätt ihop servetten med ett tunt satinband tillsammans med en kvist och ett placeringskort med namn. Välkomna dina gäster med en personlig gest, det är både enkelt och uppskattat. Det passar lika bra att göra något liknande för glasen, klipp ut stjärnor och använd som namnkort på champagneglaset under kvällen. På så vis slipper ni ju också den där ”är det här mitt eller ditt glas?”. 
5 tips till nyårsdukningen - Inredning & dukning
Tips 5: Står det skaldjur på menyn?
Gör som restaurangerna och servera skaldjuren på ett läckert sätt, nämligen på ett täcke av is. Frys in vatten i plastpåsar som du sedan hackar sönder med en mortelstöt. Då får du isbitar i olika storlekar vilket både är snyggt och praktiskt.
Det viktigaste med högtider tycker vi är sällskapet. Men visst kan det vara kul att ordna en lite extra fin nyårsdukningen dagen till ära? Vi hoppas att några av tipsen kommer till användning och sedan vill vi önska dig ett riktigt gott nytt år. Skål!