/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Adventsljusstakar

Preppa inför advent med ljusstakar, ljus & kalendrar
Adventsljusstakar
Adventsljusstakar
Advent betyder ankomst, och det är såklart julen som vi väntar på! Från den fjärde söndagen före jul tänder vi ljus, samlas i hemmen, dricker glögg och låter det varma skenet från adventsljusen jaga mörkret på flykt. Uppe hos oss i norr är vi mitt i årets mörkaste tid, så att tända adventsljusstaken är en välkommen tradition, både på morgon och kväll.

Adventsljusstake levande ljus

Levande ljus är riktigt stämningsfullt. En adventsljusstake med levande ljus gör väntan på julen ännu mysigare.

Ljus till adventsljusstake

Fördrar du klassiska raka kronljus eller twistade färgade ljus? Vi har ljus i olika utföranden för att du ska kunna hitta de bästa ljusen för just din ljusstake.

Elljusstake

När julen nalkas brukar många plocka fram sina elljusstakar. En efter en tänds adventsljusstakarna. Stämningen är svårslagen.
Det är vanligt att elljusstakar har fem eller sju ljus och att ljusstaken är pyramidformad eller bågformad. Det finns idag även många andra former på elljusstaken.
Med en elektrisk adventsljusstake kan du lämna rummet utan att behöva släcka ljusen. Elljusstakar är med andra ord den perfekta mysbelysningen kring jul. En elljusstake med LED är både vacker och praktisk. Tack vare LED-tekniken finns det inte längre några begränsningar för hur en elljusstake kan designas.

Adventsljusstake mässing

Mässingsljusstakar är populära. Det kan vi på Cervera förstå. Mässing är elegant och tidlös. Vi har flera olika modeller av adventsljusstakar i mässing. Vilken är din favorit?

Svart eller vit adventsljusstake

Svart och vitt passar till i stort sett allt. Vi har svarta och vita adventsljusstakar. Perfekt för dig som vill julpynta och föredrar sobra färger och kanske en mer nedskalad julpyntning. En snygg adventsljusstake kan ibland vara allt som behövs för att skapa julstämning.

Röd ljusstake

En röd ljusstake känns som det givna valet för många.
Rött är julens färg, men varför det har blivit så är inte helt lätt att veta. Man har hittat amerikanska teckningar av jultomten, ritade kring 1880-talet, där tomten är röd. Jultomten har däremot inte alltid förknoppats med rött, han har även varit blå. Långt bak i tiden var det väldigt ovanligt att färg förekom i Nordens bondesamhälle.

Stor adventsljusstake

Vare sig du är på jakt efter en stor adventsljusstake eller en lite mindre hittar du det hos oss på Cervera. En hög adventsljusstake är vacker i ett högt fönster eller på matbordet. Fundera över var ljusstaken ska stå och hur den ska användas. Vill du ha flera likadana ljusstakar i alla fönster eller vill du variera med olika ljusstakar?

Advent

Advent fick sitt namn under 1000-talet. Perioden var då en del av julfastan, som skulle vara i fyra veckor.
Advent påbörjas fjärde söndagen före jul. Idag är det vanligt att kalla söndagarna för första, andra, tredje och fjärde advent. Advent är egentligen hela perioden, från första söndagen i advent till sista söndagen i advent. Enligt vissa är det därför mer korrekt att säga första, andra, tredje och fjärde söndagen i advent. Vad du än säger lär du med säkerhet bli förstådd. De allra flesta är bekanta med advent och det många nog först associerar det med är att tända adventsljusstaken.