/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hemmagjord pasta

Recept, tips & produkter
Hemmagjord pasta
Hemmagjord pasta
Att göra hemmagjord pasta är enklare än vad man kan tro! Med det här grundreceptet, signerat Frida Lund får du en spänstig pastadeg som funkar lika bra som tagliatelle, ravioli eller lasagneplattor. 
Allt för pasta

Ingredienser

250 g tipo 00 mjöl
3 ägg
2 msk olivolja
2 tsk salt 

Gör så här

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vält ut på en bänk och forma ett hål i mitten.
2. Knäck äggen i en skål och häll i olivoljan. Häll försiktigt ner äggen i hålet i mjölet och börja vispa in äggen i mjölet med hjälp av en gaffel. Vispa försiktigt först så lite av mjölet i taget kommer med.
3. När du fått en smet, likt pannkaksmet, börja fösa mjölet in med handen och knåda sedan degen minst 10 minuter på bänk.
4. Slå in degen i plastfolie och låt vila minst 30 minuter i kyl.

5 tips när du ska göra hemmagjord pasta

1. Använd rätt mjöl! För att få den bästa konsistensen och smaken på din hemmagjorda pasta, använd durumvete, semolina eller "tipo 00"-mjöl. Dessa mjölsorter har hög proteinhalt och ger pastan den perfekta konsistensen.
2. Mät ingredienserna noggrant. Använd en köksvåg för att mäta mjöl och ägg för att säkerställa att du har rätt proportioner för degen.
3. Knåda degen ordentligt i ca 10 minuter. Detta hjälper till att utveckla glutentrådarna och ger pastan dess struktur.
4. Låt degen vila i plastfolie när den knådats klart. Detta hjälper degen att slappna av och bli mer hanterbar när du rullar ut den.
5. Använd gärna en pastamaskin när pastadegen ska rullas ut. Då är det enklare att få ut tunna ark av pastan och skära pastadegen i önskad form.