/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

För att njuta av matlagningen i köket är det avgörande att ha rätt köksutrustning. Hos oss på Cervera erbjuder vi ett brett urval av redskap, pannor och köksaccessoarer som gör matlagningen till en glädjefylld upplevelse!
Allt för höstens matlagning

Kastruller för vardagens matlagning

Att satsa på kvalitativa kastruller är nyckeln till att bygga ett hållbart kök över tid. Hos oss hittar du ett omfattande utbud av kastruller som är designade för att hålla länge utan att behöva bytas ut i första taget. Oavsett om du behöver koka pasta, tillaga frukostägg eller skapa läckra soppor, så finns den perfekta kastrullen för dina behov hos oss.

Stekgrytor - en hållbar köksutrustning

I en stadig gryta kan du göra alltifrån goda långkok till frasiga bröd och silkeslena soppor. Tar du hand om din köksutrustning kan du ha den många år framöver, och till och med låta den gå i arv. Men hur ska man tänka när man väljer sin gryta? I vår stora grytguide får du hjälp på traven!

Stekpannor

Precis som med all köksutrustning finns stekpannor i många olika storlekar, varianter och prisklasser. De finns också i flera material med olika egenskaper. Ska man välja en stekpanna med beläggning eller utan beläggning – det är frågan! I vår stora stekpanneguide bjuder vi på några tips som kan hjälpa dig att förstå vilka stekpannor som passar dig, din spis och dina favoriträtter!
Allt för höstens matlagning

Sauteuser

En sauteuse har många användningsområden, exempelvis om du snabbt vill bryna något eller för att koka en härlig och mustig sås. Sauteuse är dessutom kanske en av kökets mest mångsidiga produkter, du kan kombinera olika moment i en och samma sauteuse - exempelvis där du steker något hastigt för att sedan låta det koka med en härlig sås. På Cervera har vi sauteuser från flera välkända varumärken, exempelvis Anders Petter, Demeyere, Scanpan och många fler.

Ugnsformar / pajformar

Lättlagade ugnsrätter är riktiga vardagshjältar, det sköter ofta sig själv i ugnen och minimerar disken. Det är viktigt att du har rätt formar för olika ändamål, och hos oss hittar du alla möjliga varianter som passar just dina ändamål.

Knivar

Oavsett om du ska finhacka en schalottenlök, filea en lax eller skiva en limpa så blir det roligare med en riktigt bra kniv. En vass kniv som ligger bra i handen gör att kökets uppgifter går lekande lätt, medan en slö och obekväm kniv gör dem till en riktig plåga. Här presenterar vi några av de vanligaste knivsorterna och ger handfasta tips på hur du hittar rätt kniv för dig! 
Säsongens matlagning

Skärbrädor

En bra skärbräda är en riktigt smart investering till köket. Den förlänger livet på dina knivar, gör att matlagningen går lekande lätt och ser snygg ut på diskbänken! Om du tar hand om din skärbräda kommer den dessutom att hålla riktigt länge. Använd bara skärbrädor av trä eller plast, material som marmor eller glas är alldeles för hårda för att skära på – din kniv kommer att bli förstörd. Plastskärbrädor är praktiska för vardagliga sysslor eftersom de kan köras i diskmaskinen. Har du plastbrädor i olika färger blir det dessutom lätt att hålla isär vilken som används till vilken råvara. Läs mer om skärbrädor här.
Allt för höstens matlagning

Köksredskap

Köksredskapen är verkligen matlagningens Rolls-Royce. Har du funderat över vilken skillnad i matlagningsupplevelse det är när du har ett kök utrustat med bra redskap? Det kan handla om robusta träslevar, durkslag som håller långt över tid, ordentliga bunkar i olika storlekar eller kanske specialredskap som du behöver när du håller på med mer avancerade matlagningsprojekt.