/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Allt för svampplockningen

Allt för svampplockningen
Allt för svampplockningen
Äntligen är den stora svampsäsongen här och vi håller alla tummar och tår för att svampsäsongen 2023 blir en lyckad sådan!
Men att plocka svamp är så mycket mer. Passa på och fyll termosen med varmt kaffe, packa matsäck och förvandla svampjakten till en mysig utflykt tillsammans med familjen. Ladda för en heldag i skogen och varva ner bland skog och barr - och vem vet, kanske hittar du dessutom både lingon och blåbär längs terrängen.
På Cervera har vi allt du kan tänkas behöva för allt som rör svamp, både produkter för själva svampplockningen och för den härliga dagen i skogen. Men även för svampförvaringen. Du har väl inte missat den smarta uppfinningen svamptork som gör att din svamp håller sig fräsch och smakrik så att du kan njuta av skogens skatter långt efter att svampsäsongen är slut? Dessutom undviker du risken att exempelvis dina kantareller blir beska när du fryser dem fuktiga.

5 tips inför svampplockningen

1. Lär dig om olika svamparter och deras kännetecken innan du ger dig ut. Bli bekant med både ätliga och giftiga svampar för att undvika risker.
2. Använd rätt utrustning - ha med dig en korg, kniv och en borste för att rengöra svamparna.
3. Se till att plocka på rätt plats och vid rätt tillfälle. Svampar trivs ofta under fuktigare perioder, vanligtvis på hösten, men vissa arter kan också påträffas på våren eller sommaren. Svampar växer bäst i fuktiga och skuggiga områden, de finns oftast i områden med rikligt med löv eller fuktig mark.
4. Var noggrann med identifieringen av svampar. Det är viktigt att kunna skilja ätliga svampar från giftiga för att undvika olyckor. Respektera även reglerna och skydda de sällsynta svamparterna.
5. Rensa och förbered svamparna på plats. Skär av svamparna med en liten kniv och rengör den plockade svampen med en liten pensel eller svampborste.

Två sätt att tillaga svamp

Vad sägs om att sätta i gång med matlagningen så snart du kommer hem med din svamp? Finns det något bättre än att äta helt nyplockad svamp direkt från skogen? Upptäck Fredric Melchersson goda rostade ciabatta med kantareller och vitlökssmör här!
Om du i stället har tur på skogschampinjonsfronten ska du i stället spana in det här receptet och överraska med en krämig och fyllig höstrisotto!