/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

5 tips för att baka med Lodge gjutjärn!

5 tips för att baka med Lodge gjutjärn!
5 tips för att baka med Lodge gjutjärn!
Nu lanserar Lodge sitt efterlängtade baksortiment i gjutjärn på Cervera, som på många sätt revolutionerar sättet vi bakar på. Här kommer 5 snabba tips på hur du bakar som ett riktig proffs med den nya serien!

1. Smöra och bröa alltid in formen

Smöra och bröa alltid in formen innan du vänder i smeten. Detta för att få en perfekt yta och kakan släpper enkelt från formen. I stället för ströbröd kan du också använda kokos – kakan blir extra saftig, vallmofrön – kakan får en god smak och vacker färg eller mandelmjöl – glutenfritt alternativ som ger god smak. Prova också att baka med mandelmjölet för saftiga glutenfria kakor och bakverk!

2. Fyll bakformen 3/4

Fyll bakformen till 3/4 med smet. När kakan gräddas jäser den upp och kommer fylla formen upp till brädden utan att svämma över.

3. Låt vila innan du stjälper upp kakan

Vi vet, kakan doftar förföriskt när du tar ut den ur ugnen, men ha tålamod och låt den svalna minst 10 minuter innan du stjälper upp den!

4. Stjälp upp

Använd en tallrik eller galler när du stjälper upp kakan ur formen. Tag ett stadigt tag om bakformen med båda händerna, placera en tallrik på toppen och vänd upp och ned. Lyft upp formen. Din kaka är nu redo att njutas! Krispig utsida och mjuk saftig insida. Det är resultatet av att baka i gammaldags gjutjärn.

5. Diska för hand, torka torrt och olja in

När bakformen har kallnat, diska för hand och torka torr. Spraya eller smör in med vegetabilisk olja. Torka av med hushållspapper så endast ett tunt lager olja återstår. Du kan nu placera in din fina bakform i skåpet och den är redo för nästa bak!