Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Bjud på pannacotta till Alla Hjärtans dag

Bjud på pannacotta till Alla Hjärtans dag
Bjud på pannacotta till Alla Hjärtans dag

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta i champagneskålar

Till 4 portioner
Vit chokladpannacotta:
150 g vit choklad
3 dl grädde
3/4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
2 msk vatten
1 dl yoghurt, 10%
Hallonpannacotta:
200 g hallon, frysta
3 dl grädde
1 dl socker
2 tsk gelatinpulver alt motsvarande mängd annat geleringsmedel
2 msk vatten
Topping:
Hallon, blåbär
10 g vit choklad, riven

Gör så här:

Vit chokladpannacotta:
1. Grovhacka chokladen och blanda med grädde, socker och vanilj i en kastrull.
2. Koka upp och rör om tills chokladen smält, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
4. Rör ner yoghurt och det smälta gelatinet i gräddblandningen.
5. Fördela pannacottan i fyra glas eller små skålar och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
Hallonpannacotta:
6. Tina hallonen och mixa eller mosa slätt, passera genom en finmaskig sil.
7. Rör samman saften från hallonen med grädde i en kastrull, koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
8. Blanda gelatinpulver med kallt vatten och låt svälla i några minuter. Mikra i 30 sekunder så att gelatinet det smälter.
9. Rör ner det smälta gelatinet i gräddblandningen.
10. Fördela pannacottan i de halvt fyllda glasen och ställ i kylen att stelna, ca 4 timmar.
11. Ta fram desserten ur kylen 10 minuter före servering, toppa med färska hallon, blåbär och riven vit choklad.
Du kan välja att göra pannacottan i lager eller som vi gjort här, på varsin sida av glaset. Se bara till att pannacottan får stelna ordentligt innan du fyller på nästa lager.
Bilder och recept: Yvonne Landin - Blogg: bakalite.se, Instagram: @bakalite.se