/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Duka upp till fest

Inspiration till dukningen
Duka upp till fest
Duka upp till fest
Det är hög tid för den stora festsäsongen! Det är nu vi samlas, nära och kära, för att skåla, gratulera, lyckönska och fira tillsammans. Studenten, examen, konfirmationen, födelsedagen, bröllopet, dopet - ja, det är verkligen tid för fest. Hur firar du? Och vem?
På Cervera har vi allt du kan tänkas behöva för att skapa en riktigt brakfest som heter duga - för både det dukade bordet men även att fylla det älskade presentbordet med. Välkommen till en lång säsong av fest hos oss!

Vägen till en lyckad sommarfest - 7 tips

1. Sätt förväntningarna

I tider av oro finns det all anledning att göra sådant som gör oss lyckliga. Att bjuda in till en fest som får tiden att stanna upp och som få kommer att glömma är en sådan - och festa som om det (inte!) fanns en morgondag! Gör din fest till ett riktigt event och få dina gäster att se fram emot den. Skicka exempelvis ut en save the date, efterföljt av en inbjudan för att sätta nivån redan innan gästerna anländer.

2. DIY!

En stor fest behöver inte kosta skjortan. Som en reaktion på det ekonomiska läget i världen har DIY-trenden seglat upp mer än någonsin på alla fronter. Allt från dekor som du tillverkar av överbliven textil som blir till girlander till placeringskort som du klipper till av papper som du inte behöver. Varför inte brodera gästernas initialer på servetter exempelvis? Eller plocka blommor utomhus när naturen står i blom? Det mesta kan du faktiskt tillverka själv, och det blir riktigt snyggt dessutom!

3. Glas i regnbågens färger

En av den här sommarens största trender när det kommer till dukning är att gå all in på de färgade glasen. Vågade ta ut svängarna och tillför än mer karaktär till bordet, där det inte stannar vid färgglatt porslin eller textil. Och vill du vara extra djärv - varför inte skåla in festen med färgglada och mönstrade glas på fot. Snacka om pricken över i!

4. Iögonfallande dekor

Arbeta med center pieces på ditt dukade bord. Nästan lite löjligt stora blombuketter och höga ljusstakar är både pampigt, lyxigt och ger en känsla av lyx. Lägg krutet på det som gör ett distinkt intryck. Maxa exempelvis med massor av vackra skruvade ljus i olika förger som du missmatachar snyggt i olika ljusstakar.

5. Omfamna maximalismen

Duka med allt som får dig att bli lycklig. Mixa färger, mönster, texturer och former för att få till en sommar-maximalistik känsla - håll inte igen. Tänk att dukningen ska bli ett samtalsämne i sig. Plocka fram sådant som du redan har och addera nytt som du kan spara för tillfällen längre fram. Ett par oväntade ljusstakar på festbordet blir fina att ställa i fönstret när sensommaren drar in senare, exempelvis.

6. Glas är a och o

I sommar ser vi inte bara gärna de färgade dryckesglasen, utan även det vi spisar ur är i glas, och gärna färgglatt sådant. Tallrikar, assietter, skålar och fat - allting i underbart vacker räfflat, mönstrat och färgat glas! Det här är en dukningstrend som är otroligt fin att kombinerade med porslinet som du redan har hemma, som ger den där nätta men effektfulla känslan när du kombinerar glas med just porslin eller stengods.

7. Servetterna får nytt liv

Trotjänaren pappersservetterna får nytt liv på det dukade bordet den här säsongen. Vi blickar tillbaka i tiden och inspireras av kreativa vikningar och plisseringar som verkligen lyfter den annars lätt trista pappersservetten. Vad sägs om att vika servetten till en klassisk solfjäder, en ros eller varför inte en svan?