/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

En kusligt god Halloween!

En kusligt god Halloween!
En kusligt god Halloween!
Bus eller godis?! Årets läskigaste högtid är alldeles runt hörnet och förväntningarna - inte minst bland de små – är höga. Halloween, den skott-irländska högtiden som togs av emigranter till USA under 1840-talet, har kommit även i Sverige att bli en lekfull högtid där vi gärna både busar, klär ut oss och äter syndigt men ack så gott.
Inför årets Halloween, som sedvanligt äger rum den 31 oktober, har vi på Cervera tagit fram en rad underbara – och lite läskiga - recept tillsammans med dessert-entusiasten Cathrine Laurén från DessertArkivet som är perfekta att bjuda både små och stora på. Samlas tillsammans i köket för att baka och skapa lekfulla och smarriga Halloween-desserter och härliga minnen!
Ha en läskigt god Halloween!
"Denna morotskladdkaka är perfekt att göra till Halloween, perfekt orangebrun färg och sådär riktigt saftig och god! Tips - använd en saltkvarn som en kardemummakvarn. Det är det perfekta sättet att alltid få nymalen kardemumma utan att slippa mortla. Töm saltkvarnen och ha i kardemumma."
Receptet till morotskladdkakan hittar du här.
Ute efter ett recept till Halloween som barnen garanterat kommer att älska? Då har ni hittat rätt! Denna cupcake består nämligen av en otroligt saftig chokladmuffins som sedan är toppad med en kokosboll och ett härligt vitt marsipantäcke som formar ett spöke - kekfullt och barnsligt gott!
Receptet på spökcupcakes hittar du här. 
Här kommer ett underbart recept på macarones som ser ut som små mumier, perfekta till halloweenfirandet och dessutom riktigt goda. Jag har tre snabba tips för att lyckas med macarons:
  1. Mixa mandelmjölet tillsammans med florsockret och vaniljpulvret, på så vis slipper du sikta det och du får riktigt släta och fina macarons.
  2. Mitt andra tips är att göra sig bästa vän med vågen och termometern. Just macarons kräver exakthet och om man tar sig tiden att väga ingredienserna innan man startar är det så mycket lättare att lyckas!
  3. Mitt sista tips är att spara ungefär en tredjedel av äggvitan under moment tre, då är det mycket lättare att få till en jämn och följsam smet att spritsa."
Receptet på mumiemacarons hittar du här.
Receptet på det vackra pumpabrödet hittar du här.