/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Airfryers, eller varmluftsfritöser, har blivit omåttligt populära den senaste tiden. Airfryern är inte bara ett bra alternativ för den som vill slippa den oljiga hanteringen av friterad mat, utan den tillagar även din mat på ett mycket nyttigare sätt i längden. Och kanske även godare – i alla fall om du frågar oss! På Cervera har vi många olika varianter på varmluftsfritöser - här är våra favoriter.

Varför varmluftsfriterat?

Prestandan hos en airfryer är dessutom mycket mer pricksäker när du ska fritera – maten lagas till perfektion tack vare den snabbcirkulerande varmluften. Hastigheten på varmluften är mycket högre än i exempelvis en varmluftsugn. Därför går det snabbare att få den där krispiga ytan med möra och saftiga konsistensen inuti, som en ju vill ha friterad mat. Som perfekta pommes exempelvis! Anledningarna är således många att välja en airfryer.

Vad kan jag tillaga i en airfryer?

Det är bara fantasin som egentligen sätter gränser för vad du kan tillaga i din airfryer! När du kommit i gång med varmluftsfriterandet kommer du dessutom inse att det är en överraskande lätt och rolig syssla. Pommes frites är kanske det som man mest förknippar med att göra i en airfryer. Har du en modell som är lite större kan du faktiskt dessutom tillaga allt från en hel kyckling till ett rejält gäng laxfiléer. Men även rotfrukter går hur bra som helst att tillaga i en airfryer – vad sägs om knapriga och supernyttiga rotfruktschips? Eller varför inte göra egna fiskpinnar, smarrig friterad blomkål eller chicken nuggets till barnen? Visste du att du dessutom kan baka i en airfryer, exempelvis muffins!