/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Halloweendukning: Black-on-black

Bjud in till ett stiligt Halloweenfirande
Halloweendukning: Black-on-black
Halloweendukning: Black-on-black
Vem sa att Halloween bara är barnens högtid? Utklädning och bus-eller-godis i alla ära, men Halloween är faktiskt en högtid som kan göras lika stilig som den är läskig. Här kommer fem tips på hur du får till en snygg black-on-black-dukning till Halloween som är långt borta från löständer och klibbiga spindelnät - men ändå inte!

Duka i helsvart - 5 tips

1. Att tänka tanken att duka i helsvart kanske låter lite främmande, men det är faktiskt snyggare och inte så "much" som en skulle kunna tro. Helsvsart gör inte så mycket väsen av sig, jämfört med exempelvis helgult eller helrosa. Det är lite som när vi ska klä oss - att bära en helsvart outfit är ju inte så häpnadsväckande eller uppmärksamhetssökande egentligen. Samma sak gäller dukning.
2. Arbeta med olika nyanser av svart - det vill säga arbeta med de mörkaste nyanserna av mörkgrått som går mot svart. Det gör att din dukning får en annan typ av djup och inte känns så endimensionellt och slätstruket.
3. När man dukar med bara en färg eller viss del av färgskalan gäller det att tänka på strukturer för att få till en inbjudande känsla på det dukade bordet. Det kan exempelvis handla om svarta tallrikar - med med olika finishar. Matcha matta tallrikar med glansiga, och rustika med mer eleganta. Likaså gäller glas - plocka exempelvis in både släta, räfflade och bubbliga glasstrukturer.
4. Var lekfull när du dukar! Allting behöver inte matcha - var inte rädd för att leka runt med olika kuvert. Alla gäster behöver inte ha samma uppsättning av allting. Det är dock klokt att inte ha för många olika varianter så att det blir för rörigt, mixa exempelvis två olika typer av glas, porslin och bestick. Men låt kanske något element i varje kuvert förbi lika hos alla gäster för den "svarta" tråden.
5. Detaljerna gör allting på det dukade bordet. Plocka in växtligheter från naturen, tänd alldeles för många ljus och i fallet Halloween - någon liten läskig detalj gör ju det hela extra roligt! En diskret och smakfull spindel eller dödskalle vittnar om vilken högtid som uppmärksammas.