/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hälsosammare (nya) vanor

Hälsosammare (nya) vanor
Hälsosammare (nya) vanor
Att hålla de där nyårslöftena om ett hälsosammare liv är verkligen så mycket lättare sagt än gjort. Att ta ut sig för snabbt i början och inte riktigt ha den där uthålligheten som krävs är nog det största misstaget som en gör. Börja i stället med att förändra någonting som är enkelt, det behöver inte (och ska nog inte!) handla om att du ska kasta om hela ditt livspussel för att kunna leva hälsosammare. Försök att exempelvis addera ett glas färskpressad juice varje morgon. Genom att göra det har du fått i dig mer frukt än du kanske fick på en hel vecka i fjol – vilket ju är en fantastisk förändring mot ett mer hälsosamt liv. Här är några enkla tips på nya hälsosamma vanor som är lätta att hålla i över tid – men som kan göra stor skillnad för dig!

Smoothies

En smoothie är kanske den mest tacksamma (och enklaste!) förändringen som du kan göra för ett mer hälsosamt liv. Det enda du egentligen behöver är en redig blender och lite fantasi. Ett svinn-smart trick här som både är bra för planeten och plånboken är att köpa hem en kurerad kasse med frukt och grönt som är på väg att bli övermoget från någon av livsmedelskedjorna för en otroligt billig peng. Detta är ju helt perfekt att mixa ner till en smootie och dricka på momangen!

Färskpressad juice

Om du inte är ett fan av att äta frukt, eller helt enkelt glömmer bort det – varför inte dricka det? Att avsätta lite extra tid på morgonen och göra dig en riktigt smarrig hemmapressad juice med fruktkött är verkligen ingen dum idé. Snart kommer du dessutom inse vilket mirakel färskpressad juice är för kroppen!

Äggigt!

Att ägg är nyttigt är sedan gammalt. Men faktum är att det finns så många olika sätt som du kan tillaga och äta ägg på. Enligt en amerikans tidningsartikel från 2021 finns det till ända upp till 100 sätt att tillaga ett ägg på! Vad sägs om ägg på pizza, bakad avokado med ägg, ägg- och baconmuffins eller ägg i gröt?!

Växtbaserat

För den som tycker om att äta animaliska produkter är omställningen stor att helt sluta och gå över till växtbaserat. Men att äta vegetariskt – eller veganskt – behöver inte innebära att du måste göra det helt och hållet. Varför inte testa att äta växtbaserat en eller ett par dagar eller måltider i veckan. För varje liten grön måltid som du stoppar i dig blir vår planet lite gladare!

Promenera mera

Träningshetsen är total så här års, och det blir nästan så mycket att en blir avskräckt. Forskning har dock visat att återkommande promenader har en enorm inverkan på fysiologin och vårt mentala välmående. Att avsätta en stund om dagen, eller ett par gånger i veckan, för härliga promenader ute i friska luften kommer göra under – inte minst nu när vi går mot ljusare tider igen!