/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Högsäsong för sommarfika

Upptäck vårt sortiment av koppar, fat, recept och tips
Högsäsong för sommarfika
Högsäsong för sommarfika
Sommaren står i sin fullaste blom och innebär en efterlängtad ledighet för många. Det är också högsäsong för allt det där som vi länge trånat efter: Sommarfikan ute i det fria, de där bakidéerna som legat och puttrat under våren och såklart även lata dagar i hängmattan.
Här har vi har samlat allt som hör sommarfikan till, så bara njut!

Duka upp för fika

Att bjuda in till en sommarfika är nog det mest idylliska som vi förknippar med svensk sommar. Här är några snabba tips för att skapa den där magiska känslan med dukningen!
  • Fika på sommaren innebär alltid utomhus. Sätt upp bland grönska, kanske på landet till och med bland blåklintsfält eller under en ljusblå himmel som speglar sig i vattnet där du strax ska ta ett dopp.
  • Gå tillbaka till svensk designs rötter och satsar på fint klassiskt porslin och lite grövre blåsta glas med struktur. Vill du duka ut en mjölkkanna så hittar du dem här.
  • Blandar in naturen för att få en uppdaterad och modern look, exempelvis med linnedetaljer.
  • En vinnare som går hem i alla fika-läger på sommaren är allting som involverar jordgubbar. Att arbeta med att få en fin brytning på det du serverar mot porslinet är en godi idé. Exempelvis blå-vitt porslin mot röda bär.
  • Ställ upp en nyplockad vildbukett på bordet med mycket grönska som du matchar med en vas efter tycke och smak. Var inte rädd för att missmatcha!