/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Inspireras av Kosta Boda - äkta designkärlek

Inspireras av Kosta Bodas nyheter 2024. Glaskonst full av färg, form och kreativitet
Inspireras av Kosta Boda - äkta designkärlek
Inspireras av Kosta Boda - äkta designkärlek
Ända sedan 1742 har Kosta Boda bjudit in till en designvärld full av färg, form och kreativitet. Varumärket, som är ett av Sveriges mest kända glasbruk, strävar efter att skapa glas som är kreativt, inspirerande och djärvt men ändå lättillgängligt.
"Vi vill att vårt sortiment ska vara ett val både idag och imorgon, och vi vill att det ska addera inspiration och något fint i vardagen."

Framgångsrika designsamarbeten

Genom åren har Kosta Boda samarbetat med många kända formgivare och konstnärer som Bertil Vallien, Åsa Jungnelius och Hanna Hansdotter. Dessa samarbeten har resulterat i nyskapande design och vunnit internationell uppmärksamhet och beröm, vilket bidragit till Kosta Bodas framgångssaga.

Crackle – munblåst glas designad av Åsa Jungnelius

Serien Crackle gör en glasblåsares mardröm, nämligen sprucket glas, till sitt signum. Vid tillverkningen används en ny teknik där det varma glaset kyls ner i iskallt vatten. I mötet mellan varmt och kallt skapas en krackelerad yta som också gett serien dess namn - Crackle. Serien är designad av Åsa Jungnelius och vann 2023 det prestigefyllda internationella Red Dot Product Design Award i kategorin "Best of the Best".

Rocky Baroque – en unik serie ljusstakar och vaser

Rocky Baroque är en djärv och lekfull tolkning av den klassiska pelaren designade av Hanna Hansdotter. Med sina poppiga färger och starka design tar Rocky Baroque en given plats i alla kreativa hem.
"Jag märker att jag dras till tillstånd där kontexter möts och ifrågasätts, och befinner mig gärna i brytpunkten mellan det brutala och det dekorativa."

The Rock – en hyllning till en ikonisk klassiker

The Rock är namnet på serien ljuslyktor i färgat glas som Hanna Hansdotter designat som en hyllning till Anna Wolffs ikoniska klassiker Snowball från Kosta Boda.
”Jag ville ge ett modernt uttryck åt något bekant, en pålitlig klippa att luta sig mot. Därav namnet The Rock.”

Gabba Gabba Hey – gorillan som drar blickarna till sig

Gör ditt hem mer lekfullt och intressant med den lackerade glasskulpturen Gabba Gabba Hey! Gorillan som lanserades 2010 är designad av Ludvig Löfgren. Den sitter och vilar med armarna i kors och drar omedelbart till sig uppmärksamheten i rummet.

Kappa – den perfekta presenten designad av Mimmi Blomqvist

Kappa är en serie vaser från Kosta Boda vars design är inspirerade av en specifik del av glasblåsningsprocessen där en glasbubbla, även kallad kappa, bildas ovanpå formen under tillverkningsprocessen. Vaserna finns i både små och stora modeller och är en perfekt present till brudparet eller den designintresserade studenten.

Fler glas och glaskonst från Kosta Boda

Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
241 produkter
40 av 241 produkter