/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mumin Vinterns under

Mumin Vinterns under
Mumin Vinterns under
I Moomin by Arabias vinterservis 2022 "Vinterns under" dyker den idrottsintresserade herr Brisk upp och försöker få mumintrollen att åka skridskor och vinterbada. Men mumintrollen är mycket tveksamma till herr Brisks entusiastiska inställning till idrott, inte minst Muminmamman är bekymrad. Mymlan och Snorkfröken blir däremot genast förälskade i den atletiska herr Brisk.
Kollektionen Vinterns under släppts 7/10 men redan nu kan du förhandsboka dina delar för att säkerställa att du får dem. I vinterservisen ingår en mugg (30 cl) och en skål (15 cm) med det nya motivet i härliga pastellfärger. Säsongskollektionen tillverkas i en begränsad upplaga.
Här hittar du alla våra Muminmuggar.

Herr Brisk väcker blandade känslor

Vinterns under är baserad på Tove Janssons berättelse “Den farliga vintern” som gavs ut 1955. I denna berättelse bestämmer sig muminfamiljen för att inte sova sig igenom vintern som de brukar göra. När idrottsentusiasten herr Brisk dyker upp dröjer det inte länge förrän invånarna i Mumindalen är fullt upptagna med att utmana varandra i olika vintersporter. Men eftersom vintern är något nytt för mumintrollen blir försöken att vintersporta både fumliga och något som framkallar viss irritation.

Ovanligt vintermotiv

Eftersom mumintrollen sover sig igenom den kalla säsongen är det ovanligt med vintertema i muminberättelserna. Även herr Brisk är en ovanlig figur i Moomin by Arabia-kollektionerna. Senas vi såg honom var på vintermuggen "Skidtävling" från 2010.
Den ena sidan av kollektionen Vinterns under visar Mumintrollet, Muminpappan, Muminmamman och Snorkfrökens skakiga försök att åka skridskor. På den andra sidan av porslinet ser vi Mymlan som beundrande betraktar herr Brisk när han försöker övertyga henne om de positiva hälsoeffekterna av vinterbad.