/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Fira Oktoberfest

Fira Oktoberfest
Fira Oktoberfest
Res i tanken till München och ställ till med en helmysig Oktoberfest hemma! Med några enkla knep förvandlar du vardagsrummet till en festlig ölhall för dig och dina närmsta. Vi har tipsen för en riktigt lyckad kväll! 🍻

Ölen

Grunden i Oktoberfest är ölen. För att det ska klassas som en riktig Oktoberfestöl (en festbier) måste den bryggas i något av Münchens sex bryggerier. Det finns två typer av oktoberfest öl: Den klassiska März som är något mörkare och sötare än klassisk lager och en modernare variant som är en ljus lager. Ölen dricks klassiskt i "Maß", en äldre tysk måttenhet motsvarande 1,069 liter. Idag innehåller masskrugen dock exakt 1 liter öl. Vill du fira Oktoberfest utan huvudvärken dagen efter? Idag finns det mängder av alkoholfri öl i många olika ölstilar!

Maten

Klassisk Oktoberfestmat är rostad kyckling, pretzels, surkål, potatis och bratwurst. Vill du göra det enklare för dig är en klassisk currywurst ett bra alterntiv - servera helt enkelt bratwurst med ketchup och curry!

Sången

Ingen Oktoberfest är värd namnet utan de tyska dryckessångerna. I München spelas Ein Prosit (en skål) minst var 20 minut under festligheterna, så ta i från magen, svinga bägaren och sjung med sent in på natten!
Ein Prosit, ein Prosit
Der Gemütlichkeit
Ein Prosit, ein Prosit
Der Gemütlichkeit.
Oans! Zwoa! Drei!
G'suffa!
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
111 produkter
40 av 111 produkter