Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Hög tid för schlagerfest!

Sverige samlas till folkfest – är du med?
Hög tid för schlagerfest!
Hög tid för schlagerfest!
Nu smäller det! Det som nästintill kommit att bli en folkrörelse tillika hela Sveriges schlagerfestival fortsätter i helgen. Schlagern lockar både stora och små, och vi samlar nära och kära för att tillsammans skåla in, äta gott och dansa lördagskvällarna långa till kommande radiodängor och potentiella sommarplågor. Vi på Cervera älskar alla typer av fester – därför kommer varje vecka guida dig till den ultimata schlagerfesten.
Vi är i mål - för finalen står en klassiker på menyn: Tacoskväll!

Finalyra - 4 tips för en lyckad tacokväll!

  • Självfallet avslutar vi årets schlagerfest med folkets favorit - en klassisk tacokväll! Tacos är ett sådant där koncept som verkligen alla tycker om, det finns något för alla och det är svårt att misslyckas med det.
  • Oavsett om du tänkte bjuda på traditionell tacos a la fredagsmys eller om du i stället vill slå på stort och gå all in på de riktiga mexikanska smakerna så har vi på Cervera allt du kan tänkas behöva för taco-preppen. Passa på att spana in våra specialprodukter för tacos, exempelvis tortillapress, tacoställning - eller airfryer om det står fisktacos på menyn.
  • Att duka för en tacofest är minst lika kul som att äta tacos! Duka ett poppigt plockbord med porslin i knalliga färger som färgblockerar varandra på ett snyggt sätt. Upptäck den vackra serien Confetti från Aida som är utmärkt att duka upp för just tacos, med passande skålar, assietter, tallrikar och uppläggningsfat i många fina färger.
  • En tacos utan en spicy Margarita är som köttbullar utan lingon. De salt-sura smakerna sätter pricken över i och gifter sig behagligt med andra typiska tacossmaker som avocado, koriander, mild ost och créme fraiche. Ps - glöm inte den obligatoriska saltkanten på glaset!

Vecka 5: Semi med fondue - 5 tips!

  • Det börjar dra ihop sig på allvar nu, och det är bara drygt en vecka kvar innan den stora upplösningen. Därför lägger vi in en växel vad gäller helgens schlagerfest och slår på stort: Fonduen gör comeback! Fondue är en schweizisk nationalrätt som av klassisk karaktär består av vitt vin och smält ost, i vilken brödbitar doppas.
  • I en ostfondue kan du dock doppa långt mycket mer än bara bröd. Det är bara fantasin som sätter gränser här! Varför exempelvis inte testa att doppa picklade grönsaker som cornichons.
  • Det är ju väldigt trevligt att låta ostfonduen vara en del av det som du serverar. Exempelvis skulle det kunna vara en del av en chark- eller ostbricka där den smälta osten får utgöra en av de ostarna som du bjuder på.
  • Det som är absolut viktigast när du ska göra ostfondue är att välja rätt ost. En schweizisk alpost är en god idé, exempelvis klassiska varianter som gruyère eller emmentaler eller appenzeller och comté. Tips: Blanda två ostar för att få till en smakupplevelse utöver det vanliga!
  • Det är ju nästan givet att du efter ostfondue ska bjuda på chokladfondue till efterrätt. Och ja, det är lika gott som det låter! Smält ned choklad och duka fram en riklig fruktbricka och annat smått och gott som du kan doppa i den gudomliga chokladen, varför inte skorpor med chokladknappar i.

Vecka 4: Bjud in till hemmabaren - 5 tips!

  • För att fira den sista delfinalen, innan det är dags för semifinal och den stora finalen, är det hög tid att lägga in en redig växel för att räkna ned till den stora upplösningen! Den här lördagen bjuder vi in vänner till en drinkkväll i hemmabaren som heter duga!
  • En hemmabar blir verkligen vad du gör den till. Vi på Cervera tycker om att göra allting helhjärtat vad gäller alla moment i hemmet. Baren är inget undantag. Se till att investera i en komplett uppsättning av barprodukter så att du är minst lika utrustad som din lokala favoritbar. Shaker, mätglas, drinkmått, drinksil, muddlare, omrörare - hos oss hittar du allt du kan tänkas behöva.
  • Att servera drinkar i snygga glas är verkligen a och o, det sätter liksom hela känslan. Upptäck vår nya favoritserie för hemmabaren - Carat Bar, som är en ny del av den älskade serien Carat från Orrefors, formgiven av Lena Bergström. I den nya serien ingår tre drinkglas i olika storlekar med den karakteristiska Carat-texturen i botten. Carat Bar kommer snart på Cervera!
  • Ett skepp kommer lastat med is! Om glasen är viktiga för en lyckad barkväll hemma är isen minst lika viktig. Var kreativ med dina isbitar, servera drinken med jättestora och lyxiga isbitar - kubiska, rektangulära eller varför inte runda. Nu börjar det dessutom bli säsong för penséer, som är väldigt vackra att frysa in i isen.
  • Mocktails är minst lika goda (om inte godare!) än cocktails. Trenden med alkoholfritt har nått nya rekordnivåer och det finns massor av supergoda alkoholfria drinkar som du kan göra. Tips: Kolla efter mocktail-inspiration på TikTok!
Image

Vecka 3: Shareable - 3 tips för att lyckas med plockbrickan

  • Shareable-trenden är verkligen här för att stanna! Istället för att stå i köket i många timmar och laga mat till dina schlagergäster kan du istället satsa på att vackert lägga upp plockmat på skärbrädor - och i många fall helt och hållet slippa laga mat helt. Det kan handla om chark, kex, frukt, desserter - allting i en salig underbar blandning.
  • Om du ändå vill laga lite mat så är ett tips att göra smårätter som enkelt kan ätas på ett par tuggor. Dra ner storleken på det som du egentligen kanske hade lagat och gör det shareable-kompatibelt. Exempelvis minihamburgare eller minipizzor.
  • Välj rätt uppläggningsattiraljer när du ska duka. Exempelvis upplevs det som trevligare att presentera maten på en skärbräda av något mörkare slag. Det är även fint att ha en skärbräda med något mer organisk form, exempelvis böljande eller rundade kanter. Kom också ihåg att det är en god ide att servera vissa element i små skålar eller glas för att få till en dynamisk look på bordet.
Bild @evileer
@elinandreaj

Vecka 2: Pinsakväll – 3 tips för en lyckad (italiensk!) schlagermiddag

  • Överraska pizza-förväntande gäster med pinsa! Pizza i all ära, men pinsa är minst lika gott om inte godare och presenteras framför allt väldigt trevligt. Pinsa är en relativt ny rätt och trendig version av pizza och focaccia, med härkomst från Rom. Om du inte har testat pinsa ännu har du verkligen missat något!
  • Eftersom pinsorna är mindre än pizzorna är det mycket härligare att servera flera olika pinsor med olika smaker. Varför inte presentera en smakresa från Lombardiet i norr till Sicilien i söder. Servera varianter med kronärtskocka, andra med burrata eller citron och pistagenötter.
  • Matcha lättdruckna men mustiga italienska röda viner till dina pinsor, exempelvis Bollo Sangiovese med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, blåbär, muskot och örter.
Bild @elinandreaj
Image

Vecka 1: Smått & Gott – 4 tips för en lyckad schlagerfest

  • Vi svenskar älskar våra snacks, inte minst chips. Faktum är att våra chips är kända över hela världen för sin höga kvalitet. Men om du inte vill köpa färdiga chips på påse kan du ju faktiskt göra egna – såväl potatischips som rotfruktschips. I en airfryer kan du göra supergoda, krispiga och nyttiga chips med minimalt med fett. Se recept längre ner på sidan!
  • Vad är en fest utan popcorn? Popcorn är ett snack som passar både stora och små och väcker verkligen ens barnasinne till liv. De bästa popcornen görs dock i en popcornmaskin – som både ger dig supergoda popcorn, är en snackis på festen och en väldigt rolig social aktivitet att göra tillsammans.
  • Maxa festivaltemat genom att bjuda på sockervadd hemma – hur kul?! Och du behöver inte köpa tråkig sockervadd på burk, utan du kan faktiskt göra egen färsk och sådär tivoli-ljummen sockervadd hemma med hjälp av en sockervaddsmaskin.
  • Utöver lösgodis som du enkelt köper hem till festen kan det vara roligt att även göra egna godsaker till schlagerfestivalen. Att baka är alltid en god idé! Vad sägs om att göra små cupcakes med ätbart schlager-glitter på, slå två flugor i en smäll och bjuda gästerna på muffinssemlor eller en enkel men ack så god tiramisu?
Bild @32kvm.sch