/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bjud över till sommar

Samla nära och kära och bjud över till ett somrigt knytkalas eller en grillning på altanen och skåla i solnedgången.
Bjud över till sommar
Bjud över till sommar
Sommaren stavas ledighet och varje kväll är värd att fira - bjud över nära och kära för att inte gå miste om ett enda sommarögonblick tillsammans!
Det är sommar, du har semester och vädret har prickat in alla rätt. Kanske har du lämnat stadens hets för att unna dig kvalitetstid på landet med vänner och familj, där ni ses om de långa sommarkvällarna runt ett spontandukat knytkalas och skålar för sommaren. Kanske är grillen tänd och bjuder på den bästa sommarmaten. Sommarlivet på landet eller på altanen bakom huset är av den enklare karaktären - det behöver ju inte vara så noga alltid! Skala av stressen och duka upp med det som du har, det behöver inte vara så märkvärdigt egentligen – det är ju trots allt semester och kvalitetstiden med nära och kära som räknas!

5 tips för ett lyckat knytkalas

Att bjuda in till knytkalas är både underskattat och lite bortglömt. Kan du själv minnas när du var på knytis senast? Här kommer 5 smarta tips för ett lyckat knykalas!
1. The more the merrier. Ju fler du bjuder in till knytkalaset desto mer delikatesser kommer finnas uppdukade på bordet. Formatet är perfekt om du vill bjuda in dina grannar på landet men inte riktigt känner att du orkar stå och förbereda det som ska förtäras i dagar.
2. Maten blir ett samtalsämne i sig! Ett knytkalas är ju ett perfekt tillfälle att bonda över maten. Alla tar med sig sitt och presenterar det man tagit med sig. Det kommer dra igång ett kreativt matsamtal per automatik - vilket ju är något som alla tycker om att prata om!
3. Den ekonomiska aspekten med ett knytkalas ska inte underskattas, speciellt i dessa tider. Genom att bjuda in till knytkalas skapar man förutsättning för att ses många på samma gång samtidigt som man splittar på kostnaderna genom att alla drar sitt strå till stacken. En behöver inte betala allting.
4. Synka! Se till att prata ihop er innan om vem som ska ta med vad - det finns inga pinsamheter med att vara förbereda innan. Skapa exempelvis en WhatsApp-grupp och synka - vem tar med mat, dessert respektive dryck?
5. Svinnsmart knytis. Det kommer med all sannolikhet finnas massor av mat över efter ett knytkalas, vilket ju är väldigt bra ur ett svinnsmart perspektiv. Dela upp resterna så att alla får med sig varsin doggy bag när de lämnar festen - perfekt att ha som matlådor dagarna efter!

Grilla 4ever!

På sommaren tycks det ibland som att grilldagarna går in i varandra - med all rätt! Men sommaren är kort och likaså är grillsäsongen så det gäller ju att passa på. På Cervera har vi allt du kan tänkas behöva för en lyckad grillsommar - allt ifrån grillar och bordsgrillar , grillredskap och delikatesser till grillmaten som du hittar i vår deli. Passa på att spana in vår stora grill-sida för att navigera dig rätt i grilldjungeln och passa på att ta reda på vilken grillpersonlighet just du är!

Vackra törstsläckare

Att hålla vätskebalansen är ett måste på sommaren - det här året är inget undantag, tvärtom. Ta höjd för värmebölja och ladda upp med rediga kannor, olika typer av glas, isformar, snygga bartillbehör och annat som du kan tänkas behövas för att se till att dina gäster håller sig hydrerade. Om du har många över - gör enkla men rediga sangrias eller bålar som du vackert presenterar i praktiska karaffer. Sätt pricken över i genom att servera gästerna spännande drinkar som du bombar med iskall is - som du exempelvis har dekorerat med blommor eller frukt.

Skapa trendiga drinkar - 5 tips

Har du också sett alla dessa supersnygga drinkar som florerar på sociala medier? Faktum är att det är lättare än vad du tror att skapa exakt likadana själv. Här kommer 5 tips för att skapa 5 trendiga (och fotovänliga!) sommardrinkar:
1. Överraska dina gäster med dina drinkar. Tänk att du ska servera någonting som de absolut inte förväntar sig. Fundera själv innan hur du skulle kunna sätta en lite tvist på drinkar som du vanligtvis tycker om att servera.
2. Ett enkelt knep som tar alla drinkar till nya nivåer är att lägga lite extra krut på isen. Stora isbitar är a och o - samt runda isbitar som verkligen ger den där lyxiga känslan. Frys ätbara blommor, frukt, bär eller annat roligt, exempelvis godis, i din is.
3. Ej ett minne blott! Färgen blå är oerhört trendig när det kommer till drinkar just nu, och fick fick sin comeback när flera prestigefulla modehus serverade smurfblå drinkar efter sina visningar under modeveckorna i vintras.
4. Dekorera dina drinkar med annat än lime och citron. Alla frukter och många grönsaker(!) är väldigt vacker dekor att addera till dina drinkar, att sätta på kanten av glaset eller lägga i. Även färska blommor är superfint att använda. Tips: Vrid blommor runt foten på ett hög glas, snacka om att sätta sommarkänslan!
5. Gör ätbara drinkar! Frys in en drink i form av en isglass och servera - något som dina gäster garanterat inte har sett ofta. Exempelvis gör sig gin och tonic alldeles utmärkts som ätbar isglass. Och det är superenkelt - du använder bara barnens isglassformer!