/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Guide: Välj rätt stekpanna från Woll

När ingenjörskonst möter matlagningsglädje.
Guide: Välj rätt stekpanna från Woll
Guide: Välj rätt stekpanna från Woll
Tyska Woll tillverkar stekpannor av högsta kvalitet. Med sina karakteristiska egenskaper, exempelvis det klassiska avtagningsbara handtaget och den patenterade Diamond Lite-beläggningen, är Wolls stekpannor i en klass för sig.

Gör som mästerkocken Danyel Couet och välj din nya stekpanna från Woll!

Kocken Danyel Couet är en av Sveriges främsta kockar och känd från att bland annat han tagit hem segern i Kockarnas kamp 2023. Han driver den framgångsrika restaurangen Allegrine i Stockholm, där delar sin stora matlagningspassion till sina gäster. Danyel Couet väljer stekpannor från Woll i sin matlagning, på grund av deras mycket höga prestanda och mångfacetterade egenskaper. Det här är hans Woll-guide för att du ska hitta den stekpanna från Woll som passar just dig och dina matlagningsändamål.

Diamond Lite

Diamond Lite serien är robust, lätt och med den kan du laga vad som helst. Det är således ingen överraskning att den breda serien är en av Wolls mest populära. Den är den idealiska följeslagaren för vardagsmatlagning i det familjära köket! Stekpannorna i serien är tillverkade av aluminium med en diamantbeläggning. Detta ger dem en enorm tålighet och slitstyrka.
I serien ingår:
 • Stekpanna eller stekpanneset med två stycken pannor från Woll. Stekpannan är gjord i gjutet aluminium med en femskiktsbeläggning bestående av bland annat diamantpartiklar. Pannan har avtagbara handtag vilket gör att den går att använda i ugnen upp till 250 grader. Se bara till att du tar av handtagen innan!
 • Traktörpanna har samme robusta beläggning. Med sina höga kanter har du möjlighet att båda koka mat och steka. Ett praktisk glaslock medföljar också.
 • Fördelar med en grillpanna är avståndet från rännorna till botten av pannan, vilket gör att fett och vatten som rinner av maten samlas i botten. Det förhindrar att kött och råvaror ligger och kokar i fettet. Detta ger en knaprigare stekyta och samtidigt ett magrare resultat.
 • Den rymliga wokpannan med femskiktsbeläggning. Beläggningen också av bland annat diamantpartiklar vilket resulterar i en hållbar och reptålig wokpanna. Wokpannan är kompatibel med alla värmekällor.
 • Kastruller som är gjutna i aluminium. Perfekta för såser och soppor!

Logic

Den utmärkta designen hos Logic-serien har inte gått någon obemärkt förbi. Kort efter lanseringen på marknaden vann Logic-seriens design några av Tysklands mest prestigefyllda designutmärkelser. Utmärkelse inom design, kvalitet och innovation Wolls motto.
I serien ingår:
 • Gryta i gjuten aluminium. Utrustad med ett slitstarkt och PFOA-fritt 5-lagers beläggning, inklusive diamantpartiklar. Stålhandtag på sidan och stållock. Kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Grytan tål ugn. Handtagen kan inte användas i ugnen, och behöver tas av.
 • Stekpannan (28 cm) med högre kant i Logic-serien har en snygg och robust design. Precis som andra stekpannor kan den utmärkt användas för både kokning och stekning. Den höga kanten gör att pannan behåller värmen bättre. Pannan tål ugn. Handtaget kan inte användas i ugnen, och behöver tas av.
 • Fördelen med en mindre stekpanna (24 cm) är att den värms upp snabbare och tar mindre plats för dem som inte tillbringar mycket tid i köket. Dessutom kan det ofta vara enklare att använda både en mindre och en större stekpanna samtidigt om man behöver det. Pannan tål ugn. Handtaget kan inte användas i ugnen, och behöver tas av.
 • Den klassiska stekpannan i 28 cm är stor och robust - perfekt för att steka exempelvis större biffar och större volymer. Den har samma goda beläggning som hela serien har. Pannan tål ugn. Handtaget kan inte användas i ugnen, och behöver tas av.

Eco Lite

Woll gör allt de kan för att minimera påverkan av sina produkter på naturen. De använder sig av naturliga och regionala material och förlitar sig på resurssparande produktion som alltid är teknologiskt aktuell. Stekpannorna i serien är gjorda i 100% certifierad, återvunnen aluminium. Handtaget på varje stekpanna är tillverkat av återvunnet träflis och är avtagbart.
I serien ingår:
 • EcoLite stekpanna i 28 cm respektive 24 cm mycket miljövänlig. Fördelen med att ha en mindre och en större stekpanna är att det är lättare att använda båda samtidigt och justera efter vad man ska steka. Woll EcoLite stekpanna är tillverkad av certifierad 100 % återvunnen aluminium, och handtaget är gjort av återvunnen träflis. Den är tillverkad i Tyskland, av råvaror som kommer från så lokalt som möjligt.
 • EcoLite traktörpanna rymmer 3,5 l. Man kan välja traktörpanna istället för gryta om man ska tillaga gryträtter eller andra maträtter som behöver koka en stund. Även denna panna tål ugn spå länge du tar av handtaget på den.