/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Zassenhaus kryddkvarnar

Zassenhaus kryddkvarnar
Zassenhaus kryddkvarnar

Berlin, bara en vanlig kvarn – Tills du provat den

Zassenhaus anses vara en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige har kryddkvarnarna blivit mycket populära i både restaurang- och hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är hårdare än stål och nästintill omöjligt att slita ut. Det går till och med att mala grus i kvarnen, även om det inte är något vi gärna rekommenderar. Samtliga kvarnar har malverk med 25 års garanti.
Berlinkvarnen har en klassisk, tidlös design som passar in i de flesta kök. Kvarnen blir en fin inredningsdetalj på såväl köksbänk som köksbord. Serien innehåller både en salt- och en pepparkvarn. Det som särskiljer dem är ett S respektive P på knoppen. Kvarnarna finns i storlekarna 12 cm, 18 cm, 24 cm och 30 cm. 
Alla Zassenhauskvarnar har steglösa malverk, vilket betyder att du enkelt kan anpassa kornstorlek efter önskemål. Malverket är tillverkat i härdad keramik och kommer med 25 års garanti.

Historia

Zassenhaus är ett företag med en lång historia. De startade tillverkning av stålredskap redan 1867 och har sedan dess blivit en symbol för högkvalitativa krydd- och kaffekvarnar.
20 år efter att företaget grundades började Zassenhaus tillverka kaffekvarnar och 1904 startade de med pepparkvarnstillverkning som utökades med trätillbehör i mitten av 20-talet. Idag har man hand om hela processen från att torka träet, som tar 25 timmar, till att snida kvarnarna. År 2000 lanserade Zassenhaus sitt egendesignade och patenterade malverk tillverkat av tysk högkvalitativ keramik. Malverket heter CeraPlus och har 25 års garanti. De använde originalmalverket i stål som mall för att tillverka ett ännu starkare malverk i keramik med vilket man uppnådde en ännu större precision i malningen. De är så starka att man kan mala grus med dem även om det inte är något Zassenhaus rekommenderar.
För att kunna gjuta keramik blandas den med 15 % plast, annars går den inte att forma. Plasten försvinner vid bränningen och malverket krymper därmed 18 % i diameter. Ugnen hettas upp till 1650 grader men det måste ske väldigt sakta för att inte malverken ska spricka. Totalt tar det tre dagar för bränningen som börjar med att malverken sätts i en ugn som värms upp från 150 grader till 350 grader i långsamt tempo. Då försvinner plasten, endast 0,3 % finns kvar efter bränningen. I nästa ugn hettas malverken upp till 600 grader för att slutligen flyttas till en ugn som hettas upp till 1650 grader. Nerkylningen är lika viktig som upphettningen och måste gå väldigt långsamt. 2 % av all tillverkning går i sönder trots den stora försiktigheten och kunskapen som Zassenhaus besitter. Vid jämförelse med billigare malverk från t.ex. Kina, som kan se likadana ut utseendemässigt, bör man ställa sig fråga hur ren keramiken är, hur vassa tänderna i malverket är och hur hårt och varaktigt malverket är efter bränningen.

En Zassenhaus kvarn

En kvarn är bara så bra som sitt malverk och det kan inte bli så mycket bättre än dessa keramiska malverk från Zassenhaus som är otroligt slitstarka och korrosionsfria. Det ända som är hårdare än keramiska malverk är diamant och trots att de inte innehåller diamanter så är en kvarn från Zassenhaus en riktig juvel bland kryddkvarnar!

 
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
84 produkter
40 av 84 produkter