/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Zero waste brunch

Zero waste brunch
Zero waste brunch
Starten på det nya året förknippas ofta gärna med sundare och godare vanor, där vi lovar att bli bättre på att ta hand om vår hälsa. Men varför inte passa på att avge löftet att också börja ta hand om vår planet lite mer – exempelvis att både slänga mindre mat och ta bättre hand om den mat som blir över? Sätt som norm att experimentera i köket med dina överblivna rester och varför inte bjuda in till exempelvis en zero waste-brunch som piggar upp i januarimörkret. Här är fem snabba tips på hur gammal mat får nytt liv!

5 snabba zero waste-tips

  • Att bjuda in till en brunch där du återanvänder dina matrester är en klok idé eftersom det inte finns något rätt eller fel kring vad som serveras till brunch – everything goes och det är bara din kreativitet och fantasi som sätter gränserna.
  • I princip allting som du lagar kan du förlänga livslängden på om du förvarar det på rätt sätt. Se till att ha låg temperatur i kylen – ju kallare, desto längre håller sig maten. Investera också i rediga lådor och burkar som du kan förvara maten i så den håller sig fräsch.
  • Överraska dig själv med nya smakkombinationer där dina befintliga ingredienser serveras i en ny tappning. Det mesta kan faktiskt bli en ny sallad eller två befintliga såser kanske kan bli en ny röra.
  • Uppvärmning av rester kan göra under! Några osammanhängande ingredienser blir lätt en överraskande god brunch-pytt i panna i ny tappning med en spännande kryddning!
  • Genom att addera ytterst få nya ingredienser kan du plötsligt få ett inslag på brunch-bordet som få kommer kunna motstå. Genom att knäcka ett ägg får du enkelt smaskiga fattiga riddare av ett par dagar gammalt bröd exempelvis!