/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Laga mat med saltsten

Saltstenar är en naturlig och hälsosam metod för att tillaga och servera mat. Genom att använda en saltsten vid matlagningen kan du addera sälta och mineralrika smaker till dina råvaror.
Laga mat med saltsten
Laga mat med saltsten

Himalaya saltsten från Satake

Resultatet blir enastående smakupplevelser och vackert presenterade rätter. Upptäck det enkla sättet att ta din matlagning till en ny nivå av smak och kreativitet. Ge dina råvaror en extra touch av sälta de förtjänar med hjälp av en saltsten.
Inspireras av vår instruktionsvideo med matlagning på saltsten.

Ge dina råvaror en salt touch

En saltsten är ett spännande verktyg i köket som kan fungera både som naturens egen spis och serveringsfat. Du kan alltså både tillaga råvarorna direkt på stenen och använda den för servering. Våra saltstenar kommer från himalayabergen och består av 100 % naturligt kristallsalt.
Om du ska använda saltstenen kyld placerar du den i frysen i ungefär 30 minuter. Därefter är den redo att användas för servering av exempelvis sashimi, eller varför inte en kall efterrätt? Saltstenen kan också värmas upp i ugn, men då är det viktigt att värma upp ugnen tillsammans med saltstenen, annars riskerar den att spricka. Den uppvärmda stenen kan sen användas för att tillaga mindre fisk- eller köttbitar direkt vid matbordet och den håller värmen upp till 20 minuter. Du kan även värma saltstenen på en gasgrill. Börja då med låg temperatur och öka den gradvis, efter 45 minuter är stenen redo att användas.
Saltsten | Så lagar du mat på saltsten - 4 tips
Saltsten | Så lagar du mat på saltsten - 4 tips

Imponera på gästerna med de här enkla tipsen

  • Servera melonsnittar direkt på saltstenen och toppa med fetaost, mynta och honung.
  • Fördela gravad lax på en kall saltsten och låt ligga i fem minuter. Vänd sedan och låt ligga i ytterligare fem minuter. Strö över hackad dill och garnera med citron.
  • Värm upp saltstenen till 200 grader. Lägg på lax och halstra hastigt. Servera tillsammans med romsås.
  • Servera och njut!  
 
Kunskapen kommer från Vikingsun.