/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Höstiga äppelkakorRecept av Johanna Cryer225 g smör100 g socker1 msk mörk sirap2 tsk ingefära1 tsk kanel1 tsk vaniljsocker½ tsk muskotnötEn nypa nejlika250 g mjöl1 tsk majsstärkelseEn nypa saltÄpplen
Gör så här1. Sätt ugnen på 160 grader.2. Mixa smöret tills det blir fluffig.3. Blanda ihop alla ingredienser förutom mjöl, majsstärkelse och salt.4. Sila in mjölet lite i taget.5. Knåda till en mjuk deg. Gör bollar av degen, så att det räcker till ungefär 15–20 kakor.6. Använd mandolinen för att skära äpplena i tunna skivor.7. Tryck ner en äppelskiva i mitten för att platta till bollen lite.8. Strö socker över hela äpplena.9. Baka i ugnen i cirka 25 minuter.10. Låt kakorna svalna och sedan servera!

Höstiga äppelkakor

Recept av Johanna Cryer
225 g smör
100 g socker
1 msk mörk sirap
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk muskotnöt
En nypa nejlika
250 g mjöl
1 tsk majsstärkelse
En nypa salt
Äpplen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Mixa smöret tills det blir fluffig.
3. Blanda ihop alla ingredienser förutom mjöl, majsstärkelse och salt.
4. Sila in mjölet lite i taget.
5. Knåda till en mjuk deg. Gör bollar av degen, så att det räcker till ungefär 15–20 kakor.
6. Använd mandolinen för att skära äpplena i tunna skivor.
7. Tryck ner en äppelskiva i mitten för att platta till bollen lite.
8. Strö socker över hela äpplena.
9. Baka i ugnen i cirka 25 minuter.
10. Låt kakorna svalna och sedan servera!