/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Citronkladdkaka med vit choklad2 dl strösocker2 dl vetemjöl300 g vit choklad200 g smör3 ägg 2 dl grädde2 citroner1 tsk salt
Gör så här 1. Sätt ugnen på 180 grader.2. Smält 200 g smör i en mikrovågsugn. Hacka 300g vit choklad och häll ner i en skål. Smält sedan den vita chokladen i mikrovågsugn.3. Blanda det smälta smöret med två dl strösocker, två dl vetemjöl och tre ägg och rör om. Häll sedan i en tsk salt och citronzest från två citroner i smeten och blanda. Häll i den smälta vita chokladen och rör om ordentligt så att du får en jämn och fin smet.4. Förbered en springform med bakplåtspapper i botten och smöra sidorna ordentligt. Häll sedan ner smeten i formen. När ugnen nått 180 grader ställer du in kladdkakan i ugnen. Låt den stå inne i ca 30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.5. Häll upp två dl grädde i en skål och vispa tills den blivit fast. Bre på grädde över halva kladdkakan och riv över vit choklad över den andra halvan. Nu är citronkladdkakan med vit choklad redo att serveras!

Citronkladdkaka med vit choklad

Citronkladdkaka med vit choklad, en himmelsk kombination av syrlig citron med den söta vita chokladen. En oemotståndlig dessert som kommer att bli en ny favorit i receptsamlingen. Hos oss på Cervera hittar du receptet på citronkladdkakan och alla köksredskap du kan tänkas behöva.
Citronkladdkaka med vit choklad
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
300 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl grädde
2 citroner
1 tsk salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält 200 g smör i en mikrovågsugn. Hacka 300g vit choklad och häll ner i en skål. Smält sedan den vita chokladen i mikrovågsugn.
3. Blanda det smälta smöret med två dl strösocker, två dl vetemjöl och tre ägg och rör om. Häll sedan i en tsk salt och citronzest från två citroner i smeten och blanda. Häll i den smälta vita chokladen och rör om ordentligt så att du får en jämn och fin smet.
4. Förbered en springform med bakplåtspapper i botten och smöra sidorna ordentligt. Häll sedan ner smeten i formen. När ugnen nått 180 grader ställer du in kladdkakan i ugnen. Låt den stå inne i ca 30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
5. Häll upp två dl grädde i en skål och vispa tills den blivit fast. Bre på grädde över halva kladdkakan och riv över vit choklad över den andra halvan. Nu är citronkladdkakan med vit choklad redo att serveras!