/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hasselbackspotatis med löjrom och smetanaFör 12 snittar12 små delikatesspotatisarSmörFlingsalt1 liten rödlök1 dl smetanaValfri rom (t ex löjrom eller stenbitsrom)Dill för garnering
Gör så här 1. Sätt ugnen på 225 °C2. Skala potatisarna. Skiva dem sedan tunt, men inte hela vägen igenom. Ett tips är att lägga dem på en träslev och skära ner till kanten! Ställ dem i en smord form. 3. Hyvla på en skiva smör på varje potatis och krydda med flingsalt. Baka i ugnen i ungefär 30 minuter, tills de är vackert gyllene, ös ibland med smöret. 4. Under tiden potatisen bakas hackar du rödlök fint och knipsar av några dilltoppar. 5. När potatisen är färdig toppar du med en klick smetana, hackad potatis, rom och dill! 6. Servera direkt!  

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Utforska en lyxig aptitretare med Hasselbackspotatis med löjrom och smetana, exklusivt recept från oss på Cervera.
Denna eleganta rätt kombinerar knapriga Hasselbackspotatisar med krämig smetana och delikat löjrom, vilket skapar en smakupplevelse utöver det vanliga.
Servera dessa utsökta Hasselbackspotatisar med löjrom och smetana som en elegant aptitretare vid festliga tillfällen eller som en smakfull inledning på en middag. Njut av kombinationen av krispighet, krämighet och sälta som kommer att förföra dina smaklökar.
Hasselbackspotatis med löjrom och smetana
Ingredienser
För 12 snittar

12 små delikatesspotatisar
Smör
Flingsalt
1 liten rödlök
1 dl smetana
Valfri rom (t ex löjrom eller stenbitsrom)
Dill för garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °C.
2. Skala potatisarna. Skiva dem sedan tunt, men inte hela vägen igenom. Ett tips är att lägga dem på en träslev och skära ner till kanten! Ställ dem i en smord form. 
3. Hyvla på en skiva smör på varje potatis och krydda med flingsalt. Baka i ugnen i ungefär 30 minuter, tills de är vackert gyllene, ös ibland med smöret. 
4. Under tiden potatisen bakas hackar du rödlök fint och knipsar av några dilltoppar. 
5. När potatisen är färdig toppar du med en klick smetana, hackad potatis, rom och dill! 
6. Servera direkt!
 

Lämna recension