/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Julig smörgåstårtaTill 6-8 personer 600 g räkor3 dl grädde250 g majonnäs2 st rödlök100 g kallrökt lax2 st à 80 g stenbitsrom1 st limpa, kavring1 st citron2 st kokta äggDill
Gör så härSås och skagenröra1. Vispa 3 dl grädde i en bunke.2. Ha sedan i 250g majonnäs efter att grädden tjocknat lite.3. Ta 1/3 av blandningen ur bunken och lägg åt sidan i en separat skål för det översta lagret.4. Hacka rödlök och dill i små bitar, ha sedan i löken i bunken med majonnäs och grädde.5. Skala räkorna och lägg hälften av räkorna i bunken tillsammans med majonnäsen, grädden och rödlöken.6. Pressa ner juicen av en citron.7. Ha i en burk stenbitsrom (80g)8. Blanda ordentligtTårtan1. Krossa hälften av brödlimpan till smulor och lägg i botten. Använd gärna en springform för att tårtan ska hålla ihop. Pressa ner brödsmulorna så att det blir ett kompakt lager i botten.2. Smeta ut skagenröran ovanpå botten. Gör det försiktigt så att brödet inte släpper. Bre på ett tjockt lager skagenröra.3. Smula sedan resten av kavringen och gör ytterligare ett lager. Lägg sedan på den extra majonnäs- och gräddblandningen som du har lagt undan i en skål.4. Dekorera till sist tårtan med ägg, lax, handskalade räkor, rödlök, stenbitsrom och dill.5. Smaklig måltid!

Julig smörgåstårta

Julig smörgåstårta
Ingredienser
Till 6-8 personer

600 g räkor
3 dl grädde
250 g majonnäs
2 st rödlök
100 g kallrökt lax
2 st à 80 g stenbitsrom
1 st limpa, kavring
1 st citron
2 st kokta ägg
Dill

Gör så här

Sås och skagenröra
1. Vispa 3 dl grädde i en bunke.
2. Ha sedan i 250g majonnäs efter att grädden tjocknat lite.
3. Ta 1/3 av blandningen ur bunken och lägg åt sidan i en separat skål för det översta lagret.
4. Hacka rödlök och dill i små bitar, ha sedan i löken i bunken med majonnäs och grädde.
5. Skala räkorna och lägg hälften av räkorna i bunken tillsammans med majonnäsen, grädden och rödlöken.
6. Pressa ner juicen av en citron.
7. Ha i en burk stenbitsrom (80g)
8. Blanda ordentligt
Tårtan
1. Krossa hälften av brödlimpan till smulor och lägg i botten. Använd gärna en springform för att tårtan ska hålla ihop. Pressa ner brödsmulorna så att det blir ett kompakt lager i botten.
2. Smeta ut skagenröran ovanpå botten. Gör det försiktigt så att brödet inte släpper. Bre på ett tjockt lager skagenröra.
3. Smula sedan resten av kavringen och gör ytterligare ett lager. Lägg sedan på den extra majonnäs- och gräddblandningen som du har lagt undan i en skål.
4. Dekorera till sist tårtan med ägg, lax, handskalade räkor, rödlök, stenbitsrom och dill.
5. Smaklig måltid!

Tårtfat