/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kaffe Berta20 cl bryggkaffe3 cl Xante2 cl Baileys2 msk vispad grädde1 tsk kokossocker eller farinsocker1/2 krm mortlad kardemumma
Gör så härBrygg kaffe som du brukar, vispa grädden under tiden kaffet bryggs.Mortla sockret med kardemumman.Mät upp kaffet, Xanten och Baileysen i muggen. Toppa med en ordentlig klick grädde och en tesked av den mortlade socker- och kardemummablandningen.Serveras efter ett kvällsdopp eller en höstkväll på punschverandan. Gärna i gott sällskap!BakgrundNi vet de där barndomsminnena som etsar sig fast så där så man vet att man kommer kunna plocka fram dem ur minnet resten av livet. Sånt förhållande har min kära mamma till de inlagda päronen med klicken grädde som gammelmormor Berta alltid bjöd på. Hade man riktigt tur hade lite av sockret från inläggning klumpat ihop sig på päronen. Sedan åt man sin lilla tallrik ömsint i total tystnad, medan Bertas nynnade vidare i köket. Den här drinken är en hyllning till gammelmormor Berta, till min mamma och till alla andra som printar in magiska barndomsminnen i sina små. Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram:

Kaffe Berta

Unna dig en lyxig och smakfull kaffedrink som vi kallar Kaffe Berta efter gammelmormor Berta. Denna välbalanserade kreation kombinerar bryggkaffe, Xante, Baileys och vispad grädde för en njutningsfull upplevelse. Med en hint av sötma från kokossocker eller farinsocker och en kryddig touch av mortlad kardemumma får denna kaffedrink en unik och lockande smakprofil. Ge dig själv en stunds avkoppling och lyx med en kopp Kaffe Berta. Oavsett om det är som en eftermiddagsförfriskning eller som avslutningen på en härlig middag, kommer denna kaffedrink att tillfredsställa dina smaklökar och ge en extra touch av elegans till din stund av njutning.
Kaffe Berta
Ingredienser
20 cl bryggkaffe
3 cl Xante
2 cl Baileys
2 msk vispad grädde
1 tsk kokossocker eller farinsocker
1/2 krm mortlad kardemumma

Gör så här

  1. Brygg kaffe som du brukar, vispa grädden under tiden kaffet bryggs.
  2. Mortla sockret med kardemumman.
  3. Mät upp kaffet, Xanten och Baileysen i muggen. Toppa med en ordentlig klick grädde och en tesked av den mortlade socker- och kardemummablandningen.
  4. Serveras efter ett kvällsdopp eller en höstkväll på punschverandan. Gärna i gott sällskap!

Bakgrund

Ni vet de där barndomsminnena som etsar sig fast så där så man vet att man kommer kunna plocka fram dem ur minnet resten av livet. Sånt förhållande har min kära mamma till de inlagda päronen med klicken grädde som gammelmormor Berta alltid bjöd på. Hade man riktigt tur hade lite av sockret från inläggning klumpat ihop sig på päronen. Sedan åt man sin lilla tallrik ömsint i total tystnad, medan Bertas nynnade vidare i köket. Den här drinken är en hyllning till gammelmormor Berta, till min mamma och till alla andra som printar in magiska barndomsminnen i sina små.
Smakar som en blandninga av kaffe, inlagda päron och len grädde eller som en päronsplitt som vissa säger. Värmer gott efter ett kvällsbad eller efter en höstdag i trädgården!

Bild och recept: Matilda ”Tillevill” Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Lämna recension