DEG1,75 dl vetemjöl1,75 dl grahamsmjöl75 g rumstempererat smör0,75 dl gräddfilFYLLNING300 g kantareller25 g smörSalt och peppar200 g getostÄGGSTANNING4 st ägg2 dl grädde2 dl gräddfil1 msk rosépeppar½ tsk salt1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad) Svartpeppar
Gör så härKnåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga i kyl en stund före den kavlas ut.Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna.Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningenGrädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
Kantarellpaj med timjan, rosépeppar & getost
Bjud på en smakrik kantarellpaj som fångar essensen av skogens skatter. Kombinationen av smörstekta kantareller, krämig getost och äggstanning kryddad med rosépeppar och färsk timjan skapar en ljuvlig harmoni. Pajskalet, med en touch av grahamsmjöl, ger en rustik känsla som passar perfekt för höstens middagar eller som en del av en festlig buffé. Servera gärna med en fräsch sallad för en komplett måltid!
Ingredienser
DEG
1,75 dl vetemjöl
1,75 dl grahamsmjöl
75 g rumstempererat smör
0,75 dl gräddfil
FYLLNING
300 g kantareller
25 g smör
Salt och peppar
200 g getost
ÄGGSTANNING
4 st ägg
2 dl grädde
2 dl gräddfil
1 msk rosépeppar
½ tsk salt
1 knippe färsk timjan (ca 0,5 dl blad)
Svartpeppar
Gör så här
- Knåda degen några minuter till en slät deg och låt ligga i kyl en stund före den kavlas ut.
- Smöra en pajform och mjöla med grahamsmjöl.
- Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 3 mm tjock och klä formen. Skär av kanterna och nagga med en gaffel.
- Förbaka pajbotten i ca 10 min I 175 grader. Låt svalna.
- Smörstek kantarellerna i en het panna, salta och peppra. Låt svalna.
- Blanda ingredienserna till äggstanningen utan att vispa för mycket. Fyll sedan pajskalet med kantareller och smula över getosten. Fyll på med äggstanningen
- Grädda i 170 grader i ca 30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.