/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

KolamarängpavlovaKOLAMARÄNGPAVLOVA3 st äggvitor 2 1/2 dl strösocker1 krm ättika1-2 dl kolasåsKOLASÅS2 1/2 dl vispgrädde3 msk strösocker1/2 dl farinsocker 1/2 dl rårörsocker50 g smör1 tsk salt
Gör så här1. Blanda alla ingredienser till kolasåsen och koka upp till ca 110 grader. Låt svalna innan du häller in i marängen.2. Vispa äggvitor och ättika så det blir ett fast skum.3. Ta sedan i lite av sockret i taget och vispa tills marängen inte åker ut om du vänder på skålen.4. Klicka sedan ut ca 10 cm stora cirklar på ett smörpapper på en långpanna. Häll lite av kolasåsen i varje cirkel och vänd om max 1-2 gånger.5. Grädda på över och undervärme på 100grader i ca 1-2 timmar. När de är färdiga så ska de vara krispiga på utsidan och sega på insidan.6. Bryt eller skär sedan små bitar av marängen och lägg i botten av glaset.7. Täck över med vispad grädde och vaniljglass och häll över lite kolasås, färska bär och strössla med lite hackad daim.8. Servera!

Kolamarängpavlova

Ingredienser
KOLAMARÄNGPAVLOVA
3 st äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 krm ättika
1-2 dl kolasås

KOLASÅS
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl rårörsocker
50 g smör
1 tsk salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till kolasåsen och koka upp till ca 110 grader. Låt svalna innan du häller in i marängen.
2. Vispa äggvitor och ättika så det blir ett fast skum.
3. Ta sedan i lite av sockret i taget och vispa tills marängen inte åker ut om du vänder på skålen.
4. Klicka sedan ut ca 10 cm stora cirklar på ett smörpapper på en långpanna. Häll lite av kolasåsen i varje cirkel och vänd om max 1-2 gånger.
5. Grädda på över och undervärme på 100grader i ca 1-2 timmar. När de är färdiga så ska de vara krispiga på utsidan och sega på insidan.
6. Bryt eller skär sedan små bitar av marängen och lägg i botten av glaset.
7. Täck över med vispad grädde och vaniljglass och häll över lite kolasås, färska bär och strössla med lite hackad daim.
8. Servera!

Lämna recension