/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lussekatter med russinCa 30 bullarDEG50 g jäst100 g smör5 dl mjölk1,5 dl socker2 pkt saffran 250 g kvarg0,5 tsk salt17 dl vetemjölGARNERING1 äggRussin
Gör så här1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm och häll över degspadet. Rör om så att jästen löser sig.2. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.3. Baka ut degen och dela den i 30 bitar. Rulla och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på smord plåt.4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda därefter mitt i ugnen ca 5-7 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Lussekatter med russin

Lussekatter med russin
Ingredienser
Ca 30 bullar

DEG
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
2 pkt saffran
250 g kvarg
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

GARNERING
1 ägg
Russin

Gör så här

1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm och häll över degspadet. Rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
3. Baka ut degen och dela den i 30 bitar. Rulla och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på smord plåt.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda därefter mitt i ugnen ca 5-7 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Lämna recension