
Gör så här1. Torka av laxen och riv skalet från limefrukterna. 2. Täck laxen med ingredienserna och lägg in i en plastpåse i kylskåpet minst 6-8 timmar.3. Mixa ingredienserna till majonäsen efter önskad konsistens och smak. Den bör vara ganska fast i konsistensen för att kunna spritsa ut. 4. Kavringen smular du upp och steker i rikligt med smör, nymalda fänkålsfrön och salt. 5. Gurkan skivar du tunt med mandolin. Blanda övriga ingredienser till sockret löst upp sig. Lägg ner gurkan och låt stå minst en timme. 6. Skiva upp laxen och toppa med majonäs, gurka och kavringskrisp.
Peppargravad laxcarpaccio med limemajonäs kavringskrisp och inlagd gurka

Ingredienser
För 4 personer
PEPPARGRAVAD LAXCARPACCIO
400 g salmalax
2 limefrukter
1/2 dl salt
1/2 dl socker
Svartpeppar
2 msk gin (gärna Hendricks)
LIMEMAJONÄS
1-2 limefrukter
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1-2 dl rapsolja
Salt
KAVRINGSKRISP
3 skivor kavring
50 g smör
1 tsk nymalda fänkålsfrön
Salt och svartpeppar
INLAGD GURKA
4 små snacksgurkor
1 dl äppelcidervinäger
1 msk strösocker
1/2 dl tonic water
Salt
Gör så här
1. Torka av laxen och riv skalet från limefrukterna.
2. Täck laxen med ingredienserna och lägg in i en plastpåse i kylskåpet minst 6-8 timmar.
3. Mixa ingredienserna till majonäsen efter önskad konsistens och smak. Den bör vara ganska fast i konsistensen för att kunna spritsa ut.
4. Kavringen smular du upp och steker i rikligt med smör, nymalda fänkålsfrön och salt.
5. Gurkan skivar du tunt med mandolin. Blanda övriga ingredienser till sockret löst upp sig. Lägg ner gurkan och låt stå minst en timme.
6. Skiva upp laxen och toppa med majonäs, gurka och kavringskrisp.