/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Orientalisk ShakshukaTill 2 portioner400 g krossade tomater4 ekologiska ägg1 hackad röd paprika5 hackade körsbärstomater1 msk kallpressad kokosolja1 msk harissa2 tsk tomatpuré2 finhackade vitlöksklyftor1 tsk koriander1 tsk spiskummin1 tsk honungSalt och pepparTILL SERVERINGMatlagningsyoghurtBrödFärsk koriander
Gör så här1. Hetta upp kokosoljan i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, paprika, tomat, tomatpuré, harissa, spiskummin, salt och peppar och stek på medelhög värme 6-7 minuter.2. Häll på de krossade tomaterna och låt puttra med de andra ingredienserna i stekpannan i cirka 10 minuter.3. Gör fyra små gropar i såsen med en träslev och kläck ner ett ägg i varje grop. Låt puttra i cirka 8 minuter så att äggvitan stelnat men äggulan fortfarande är rinnig.4. Ta av från plattan och servera direkt ur stekpannan med färsk koriander, yoghurt och mjukt bröd.Tips!

Orientalisk Shakshuka

Shakshuka
Ingredienser
Till 2 portioner

400 g krossade tomater
4 ekologiska ägg
1 hackad röd paprika
5 hackade körsbärstomater
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk harissa
2 tsk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk honung
Salt och peppar

TILL SERVERING
Matlagningsyoghurt
Bröd
Färsk koriander

Gör så här

1. Hetta upp kokosoljan i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, paprika, tomat, tomatpuré, harissa, spiskummin, salt och peppar och stek på medelhög värme 6-7 minuter.
2. Häll på de krossade tomaterna och låt puttra med de andra ingredienserna i stekpannan i cirka 10 minuter.
3. Gör fyra små gropar i såsen med en träslev och kläck ner ett ägg i varje grop. Låt puttra i cirka 8 minuter så att äggvitan stelnat men äggulan fortfarande är rinnig.
4. Ta av från plattan och servera direkt ur stekpannan med färsk koriander, yoghurt och mjukt bröd.
Tips! En belagd stekpanna är till för fettsnål stekning på låg temperatur vilket gör den till ett smart och nyttigt val i köket.

Populär stekpannor

Lämna recension