Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Persisk saffranskyckling6 portioner1 kg kycklinglårfilé2 msk matolja3 st lagerblad1 st lök 2 st vitlök1 tsk salt1 kryddmått peppar1 kryddmått gurkmeja1 gr saffran
Gör så här1. Stek löken lätt i 2 msk olja i en gryta eller djup panna.2. Tillsätt kycklingfilén och stek på mellanvärme.3. Salta, peppra kycklingen och tillsätt gurkmejan och rör om kryddorna så att de blandas väl med kycklingen.4. Hacka vitlöken och strö över kycklingen.5. Tillsätt saffran, lagerbladen och häll i 2 dl vatten.6. Koka upp under hög värme i ca 5 min, därefter sänk värmen och låt kycklingen ångkokas ca en halvtimme. 7. Kycklinggrytan rekommenderas att serveras tillsammans med saffransris och gärna med karamelliserade russin och barberisen (Zereskk) i stekt lök.

Persisk saffranskyckling

Recept av Elahe Rouhdoust
6 portioner
1 kg kycklinglårfilé
2 msk matolja
3 st lagerblad
1 st lök
2 st vitlök
1 tsk salt
1 kryddmått peppar
1 kryddmått gurkmeja
1 gr saffran
Image

Gör så här

1. Stek löken lätt i 2 msk olja i en gryta eller djup panna.
2. Tillsätt kycklingfilén och stek på mellanvärme.
3. Salta, peppra kycklingen och tillsätt gurkmejan och rör om kryddorna så att de blandas väl med kycklingen.
4. Hacka vitlöken och strö över kycklingen.
5. Tillsätt saffran, lagerbladen och häll i 2 dl vatten.
6. Koka upp under hög värme i ca 5 min, därefter sänk värmen och låt kycklingen ångkokas ca en halvtimme.
7. Kycklinggrytan rekommenderas att serveras tillsammans med saffransris och gärna med karamelliserade russin och barberisen (Zereskk) i stekt lök.
Image
Karamelliserade russin
1 st lök
2 msk matolja
1 msk margarin
3 dl russin
1 dl Zereshk (bärberisen)

Gör så här

1. Strimla löken och stek den gyllenbrun i matoljan.
2. Lägg till russinen och blanda väl.
3. Lägg till 3 msk margarin, alternativ 3 msk saften av saffrankyckling.
4. Strö över Zereshken/bärberisen, blanda i ca 5 min under låg värmen.
5. Klart att servera den med kycklingen och saffranriset!