Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Smördegstartlette med äpple, turkisk yoghurt och granola2 djupfrysta smördegsplattor á 85-100 g1 äpple50 g mandelmassa1 ägg, lättvispatca 2 tsk strösocker2 dl turkisk eller rysk yoghurt2 tsk vaniljsocker2 msk honung1 dl granola
Gör så här1 . Värm ugnen till 200 grader2. Skala och kärna ur äpplet. Dela den och skär i skivor.3. Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut lite grann. Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och lägg lite grann i mitten på varje smördeg. Pensla kanterna med det vispade ägget. Lägg äppleskivorna omlott på smördegen och strö över lite socker.4. Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.5. Vispa ihop yoghurt och vaniljsocker. Lägg en klick yoghurt på varje tartlette, ringla över honung och strö över granola. Servera direkt!

Smördegstartlette med äpple, turkisk yoghurt och granola

Smördegstartlette med äpple, turkisk yoghurt och granola
Ingredienser
2 djupfrysta smördegsplattor á 85-100 g
1 äpple
50 g mandelmassa
1 ägg, lättvispat
ca 2 tsk strösocker
2 dl turkisk eller rysk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
2 msk honung
1 dl granola

Gör så här

1 . Värm ugnen till 200 grader
2. Skala och kärna ur äpplet. Dela den och skär i skivor.
3. Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut lite grann. Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och lägg lite grann i mitten på varje smördeg. Pensla kanterna med det vispade ägget. Lägg äppleskivorna omlott på smördegen och strö över lite socker.
4. Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
5. Vispa ihop yoghurt och vaniljsocker. Lägg en klick yoghurt på varje tartlette, ringla över honung och strö över granola. Servera direkt!