Recept av Johanna CryerIngredienser:4 skivor jättefranskaGurka280 g handskalade räkor1,5 dl Crème fraiche 1,5 dl majonnäs1 liten rödlök 1-2 msk stenbitsrom1 tsk sambal oelekSalt och peppar
Gör så härSkagenröran:1. Hacka löken och skär räkorna i mindre bitar.2. Blanda alla ingredienser i en skål, smaksätt med salt och peppar.3. Ställ i kylen i ett par timmar, helst över natten.Smörgåstårtan:1. Skär av kantarna på jättefranskan eller använd en rund utstickare för att trycka ur cirklar.2. Toppa varje lager med skagenröra förutom locket.3. Bred majonnäs över hela tårtan.4. Använd en dubbelsidig skalare för att få fina band av gurka och sätt dem runt tårtan. Använd en mandolin för att få tunna skivor av gurka på locket.5. Toppa med dill, stenbitsrom, och några räkor. Servera med en skiva citron.
Smörgåstårta med skagenröra och gurka
Recept av Johanna Cryer
Ingredienser:
4 skivor jättefranska
Gurka
280 g handskalade räkor
1,5 dl Crème fraiche
1,5 dl majonnäs
1 liten rödlök
1-2 msk stenbitsrom
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Gör så här
Skagenröran:
1. Hacka löken och skär räkorna i mindre bitar.
2. Blanda alla ingredienser i en skål, smaksätt med salt och peppar.
3. Ställ i kylen i ett par timmar, helst över natten.
Smörgåstårtan:
1. Skär av kantarna på jättefranskan eller använd en rund utstickare för att trycka ur cirklar.
2. Toppa varje lager med skagenröra förutom locket.
3. Bred majonnäs över hela tårtan.
4. Använd en dubbelsidig skalare för att få fina band av gurka och sätt dem runt tårtan. Använd en mandolin för att få tunna skivor av gurka på locket.
5. Toppa med dill, stenbitsrom, och några räkor. Servera med en skiva citron.