Till 4 glas4 dl frysta björnbär10 enbär2 dl sockerJuicen från 2 citroner1 liten kvist rosmarinIsMineralvattenDEKORATIONEtt litet äppleBjörnbär
Gör så här1. Placera fyra lowball-glas i frysen så att de frostas2. Lägg björnbär, enbär och socker i en kastrull tillsammans med en skvätt vatten. Värm tills det sjuder och mosa bären med en visp. Sjud i 15 minuter och ta sedan av värmen, låt svalna.3. Placera i en blender och mixa på hög hastighet tills det är jämt mixat. Sila genom en sil.4. Skölj ur blendern och addera citronjuice och rosmarin och mixa i 20 sekunder. Sila och ställ åt sidan.5. Krossa is i blendern. Pulsera ett par gånger så att det håller sig "chunky". Ta ut de frostade glasen ur frysen och fyll till hälften med krossad is.6. Fördela citronjuicen i glasen och häll på en skvätt mineralvatten.7. Toppa med krossad is. Avsluta med att toppa med en knapp dl björnbärsreduktion.8. Garnera med en äppelskiva och lite björnbär, servera.
Emmas Italian Bramble (alkoholfri)
Sätt stämningen på nästa fest med den alkoholfri versionen av den klassiska Italian Bramble. Denna läskande dryck kombinerar friska björnbär, enbär, citron och rosmarin för en uppfriskande och smakrik upplevelse. Toppad med krossad is och dekorerad med ett äpple och björnbär, blir den en perfekt drink för både vardag och fest.
Ingredienser
Till 4 glas
4 dl frysta björnbär
10 enbär
2 dl socker
Juicen från 2 citroner
1 liten kvist rosmarin
Is
Mineralvatten
DEKORATION
Ett litet äpple
Björnbär
Gör så här
1. Placera fyra lowball-glas i frysen så att de frostas
2. Lägg björnbär, enbär och socker i en kastrull tillsammans med en skvätt vatten. Värm tills det sjuder och mosa bären med en visp. Sjud i 15 minuter och ta sedan av värmen, låt svalna.
3. Placera i en blender och mixa på hög hastighet tills det är jämt mixat. Sila genom en sil.
4. Skölj ur blendern och addera citronjuice och rosmarin och mixa i 20 sekunder. Sila och ställ åt sidan.
5. Krossa is i blendern. Pulsera ett par gånger så att det håller sig "chunky". Ta ut de frostade glasen ur frysen och fyll till hälften med krossad is.
6. Fördela citronjuicen i glasen och häll på en skvätt mineralvatten.
7. Toppa med krossad is. Avsluta med att toppa med en knapp dl björnbärsreduktion.
8. Garnera med en äppelskiva och lite björnbär, servera.