![Ugnsbakade tomater med färskostdipp](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/d503fa5c6720c3de951228fc51346458f05c5e6b-3024x4032.jpg)
Gör så här1. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivolja och flingsalt.2. Ugnsbaka i 40 minuter på 200°.3. Rör ihop färskosten med finhackad persilja och rosta panko i stekpanna tills det blir gyllene.4. Lägg upp färskoströran i mitten av fatet, lägg ut tomaterna runt om och toppa med rostad panko och mer persilja.
Ugnsbakade tomater med färskostdipp
Recept av Rebecka Bergström
350 g småtomater
Olivolja
Flingsalt
Färskost med vitlökssmak
Persilja
Panko
![Image](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/d503fa5c6720c3de951228fc51346458f05c5e6b-3024x4032.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Gör så här
1. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över olivolja och flingsalt.
2. Ugnsbaka i 40 minuter på 200°.
3. Rör ihop färskosten med finhackad persilja och rosta panko i stekpanna tills det blir gyllene.
4. Lägg upp färskoströran i mitten av fatet, lägg ut tomaterna runt om och toppa med rostad panko och mer persilja.