
Gör så här1. Rosta mandeln i en stekpanna och låt svalna. Hacka sedan mandlarna fint.2. Häll strösocker, vanilj, vispgrädde, sirap och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och sänk därefter värmen så att smeten puttrar. 3. Lyft bort kastrullen från plattan när smeten nått 123 grader. Klicka i smöret och rör ner mandlarna. Rör tills smöret har smält.4. Häll smeten i en kanna med pip eller använd två skedar för att fylla formarna.
Vaniljknäck med rostad mandel
Ingredienser
Ca 50 st
1 dl sötmandel
2 dl strösocker
1 vaniljstång, fröna
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 nypa salt
2 msk smör
1 lime
Gör så här
1. Rosta mandeln i en stekpanna och låt svalna. Hacka sedan mandlarna fint.
2. Häll strösocker, vanilj, vispgrädde, sirap och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning och sänk därefter värmen så att smeten puttrar.
3. Lyft bort kastrullen från plattan när smeten nått 123 grader. Klicka i smöret och rör ner mandlarna. Rör tills smöret har smält.
4. Häll smeten i en kanna med pip eller använd två skedar för att fylla formarna.