/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pour over

Med en pour over-kanna brygger du lätt ditt kaffe manuellt. Du kan ha full kontroll över hela bryggningen och smaken blir fantastiskt god. Vi har kvalitativa och snygga kannor för droppkaffe från Bodum och Chemex.
Pour over
Pour over
Finns i lager
Varumärke

    i

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
23 produkter
23 av 23 produkter
Att göra sitt eget droppkaffe i kanna är lätt och resultatet blir gott. Att brygga pour over-kaffe innebär att du brygger ditt kaffe manuellt. Den manuella kaffebryggaren är lätt att använda och lätt att rengöra. Den är dessutom riktigt snygg och du ser hur mycket kaffe du har bryggt och hur mycket som finns kvar. Ha den ståendes framme på köksbänken för att alltid vara redo att brygga en eller ett par koppar.

Hur brygger man pour over-kaffe?

Det är ingen svår teknik du behöver lära dig för att få till bra kaffe med en droppkanna. Tvärtom är det riktigt lätt.
Steg för steg:
  1. 1. Placera kaffefiltret i bryggtratten.
  2. 2. Dosera kaffet i filtret.
  3. 3. Häll på hett vatten.

Vilket filter?

En del kaffekannor kommer med ett permanent filter. Riktigt praktiskt och miljövänligt. Andra kannor ska du köpa till filter till, precis som du gör till en elektrisk kaffebryggare. Läs i produktbeskrivningen vad som gäller för just din bryggare och om det är några särskilda kaffefilter som du ska ha till din pour over-kanna.
Om du använder ett pappersfilter, skölj då filtret innan du använder det. Detta ska du göra för att eliminera eventuell papperssmak.

Hur mycket kaffe?

Till 210 milliliter vatten ska du ha 14 gram kaffe (två kaffemått), men såklart kan du testa dig fram för att kaffet ska smaka precis så starkt eller svagt som du önskar. Det viktigaste är ju att du tycker att kaffet blir bra.

Hur varmt ska vattnet vara?

Vattnet ska helst vara 96 grader, men kan även vara några grader svalare än så. Lättast att få till rätt temperatur får du genom att koka upp vattnet i en vattenkokare, för att därefter öppna vattenkokarens lock i ungefär en halv minut. Då brukar vattnet gå ner till 96 grader.

Hur gör jag när jag häller på vattnet?

Häll först vattnet i en cirkel på kaffet i filtrets ytterkanter. Låt vattnet åka genom filtret och vänta därefter i ungefär en halv minut. Fortsätt att hälla i cirklar och försök hälla där du ännu inte har hällt. Låt allt vatten åka igenom filtret. När kaffet har slutat droppa är det bara att ta bort filtret och röra runt lite lätt i kannan innan du serverar.

Vilken sorts kaffe?

Droppkaffe är ungefär samma metod som bryggkaffe, skillnaden är att du häller ner vattnet i stället för att bryggaren gör det. Det innebär att du med fördel kan använda bryggkaffe.

Prisbelönt kaffekanna

Chemex kaffebryggare ger inte bara gott kaffe utan har även fått pris för sin design. Bryggaren finns på Museum of Modern Art i New York och har blivit utnämnd som en av de hundra bäst designade produkterna. Formgivaren bakom kaffekannan är Peter J. Schlumbohm som formgav kannan 1941. Designen ser än idag i stort sett likadan ut som Peter J. Schlumbohms design gjorde 1941.