/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Muddlare

Vi har flera olika varianter av muddlare, i olika material och design, från olika varumärken. Perfekt till hemmabaren. Muddla färska kryddor och frukt för att maximera smakupplevelsen.
För en komplett hemmabar, spana även in våra barset, isformar och shakers bland alla våra vintillbehör och bartillbehör.
Muddlare
Muddlare
Finns i lager
Varumärke

    F

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
116 produkter
40 av 116 produkter

Hur används en muddlare?

Med muddlaren kan du få ut mer smaker från det som du ska ha i drinken. En muddlares uppgift är att få ut de smakrika oljorna eller fruktjuicen, snarare än att mosa örterna eller frukten.
Bäst brukar det bli genom att försiktigt pressa muddlaren mot det som ska muddlas, för att därefter vrida runt lite. Detta kan upprepas ungefär fem gånger, eller så många gånger du tycker behövs.
Med en muddlare är det lätt att få till den perfekta drinken. Muddlaren liknar oftast en mortel, skillnaden är att den är speciellt framtagen för att användas vid beredning av drinkar.
Muddlaren är en riktigt bra present till drinkfantasen.

Varför muddla?

Genom att muddla drinkingredienserna får du fram smakerna eller fruktjuicen. Det mesta kommer att smaka mer och bättre om du muddlar det.

Vad kan man muddla?

Du kan exempelvis muddla färska kryddor och frukt.

Vad kan man muddla i?

Muddla direkt i glaset, om det har en passande form för det, eller i shakern. Eller i en separat skål om du föredrar det. Oftast är det bäst att undvika att använda något som är tillverkat av plast, eftersom plasten kan spricka.

Olika varianter

Muddlare kan se ut på olika sätt. Antingen kan den likna en mortel, eller så kan den mer se ut som en lång sked. Den kan också ha en platt eller en räfflad botten.
  • Platt botten
En platt botten är perfekt om du vill muddla, utan att krossa. Vissa menar att myntabladen till Mojiton inte ska muddlas. Såklart är det främst en smaksak, men genom att muddla med en muddlare som har platt botten, i stället för en naggad botten, muddlas myntabladen på bästa sätt. Den platta botten gör nämligen att bladen inte går sönder.
  • Räfflad botten
En räfflad botten passar i stället bättre om du ska muddla citrusfrukter.

Material

Vi har muddlare i trä och rostfritt stål. Vilket material som passar dig bäst är en smaksak.
  • Trä
Trä är ett vackert material som länge har använts när man tagit fram muddlare. Materialet är hållbart och skönt att arbeta med. Viktigt att tänka på är att trämuddlaren kan kräva lite mer när det kommer till rengöring. Trämuddlaren ska helst diskas för hand för att därefter torkas torr. Tack vare att muddlaren inte är speciellt stor, blir det inte ett speciellt krävande arbete.
Vi har muddlare i olika träslag. Välj mellan träslagen bok och akacia.
  • Rostfritt stål
Rostfritt stål är ett praktiskt material i köket, just eftersom det är smidigt att rengöra och inte tar åt sig smak. Rostfritt stål är dessutom tåligt och hygieniskt. De flesta redskap i rostfritt stål går att diska i diskmaskin.

Varumärken

Vi har muddlare från flera olika varumärken, välj mellan muddlare från Dorre, Pulltex, Table Top Stories och Viski.