/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Singles Day hos Cervera

Singles Day infaller alltid den 11 november och är den största dagen för onlineshopping i världen. Hos oss kommer du att hitta riktigt bra erbjudanden på allt inom matlagning, servering och inredning. Ett perfekt tillfälle att unna dig själv något extra! Håll utkik på Cervera.se, Facebook och Instagram samt i våra nyhetsbrev för att inte gå miste om några erbjudanden.

Vad är Singles Day?

Singles Day firas varje år 11 november. Dagen är till för att hylla singlar och har också blivit den dag som onlineshoppingen är som störst. De flesta butiker, både online och fysiska, har rea och bra erbjudanden.

Historien bakom Singles Day

Dagen kallas även Doubble 11 på grund av datumet 11 november kallades från början Bachelors´ Day. Dagen har sitt ursprung i Kina. Att den firas den 11 november beror på att siffran 1 liknar det kinesiska tecknet som löst översatt är slang för ”ogift man som inte bidrar till att föra släkten vidare”. De fyra ettorna (11 11) refererar även på ett abstrakt plan till en grupp singelmänniskor. Paradoxalt nog är dagen en väldigt populär dag att gifta sig på i Kina. Det är också vanligt att det anordnas fester med ambitionen om att singlar ska träffa varandra. Många universitet håller i sådana aktiviteter. Lika mycket som man vill fira singelskapet vill man också fira kärleken.
Dagens uppkomst brukar oftast härledas till Nanjing University. 1993 satt fyra män och diskuterade hur de skulle kunna slippa singelskapets tristess. De ville förändra de negativa associationerna som var förknippade med att vara singel. De beslutade sig för att ordna en fest där de firade singelskapet. Dessa festligheter spred sig, först till närliggande universitet och därefter till media. Idag är Singles Day en del av den kinesiska kulturen och firas både inom och utanför universitet.
En annan lika accepterad historia är en historia om en ung man vid namn Mu Guang Kun. Mu Guang Kun kallades Guang Gun (GuangGun Jie är det kinesiska namnet för Singles Day) som förälskade sig i en flicka på universitetet Nanjing University. Hon dog av cancer vilket drabbade honom hårt. Året som följde tände han ett ljus på sin födelsedag 11 november, i hennes ära. Efter den dagen tycktes han vara förändrad för alltid. Studenterna på skolan skapade därefter en tradition att tända ett ljus den 11 november varje år.
Utanför Kina är dagen ofta känt som en dag att fira singelskapet genom att många butiker tar fram fördelaktiga erbjudanden. Idag är dagen den största online-shoppingdagen i världen.

Singles Day Sverige

Vad dagen ska kallas i Sverige är inte helt avgjort. Dagen brukar kallas Singles Day, Alla singlars dag, Singeldagen, Singlarnas dag eller Singlars dag. Namnet är snarlika, men betydelsen är densamma. Dagen står för bra erbjudanden för alla singlar och för alla de som vill fira alla singlar.

Många bra erbjudanden

Passa på att skäm bort dig själv på Singles Day! Kanske är det något du har gått och spanat på länge, men ännu inte slagit till på? Vilken dag passar det inte bättre att passa på än en dag full av bra erbjudanden och rabatter. Vare sig du är singel, vill hylla en annan singel eller vill ha något till dig själv fastän du inte är singel är du välkommen att botanisera bland våra produkter till extra bra priser. Alla är välkomna att ta del av våra erbjudanden.

Så kan du förbereda dig

Bli medlem i Klubb Cervera, då kommer vi hålla dig uppdaterad inför Singles dag 2023. Följ oss även på Instagram och Facebook för de senaste nyheterna.

Se alla våra stora kampanjer